USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

ВАКС заочно арештував екснардепа БПП Грановського

7 Грудня 2022 12:38
Вищий антикорупційний суд призначив підозрюваному в організації злочинної схеми зловживань на Одеському припортовому заводі екснардепу БПП Олександру Грановському заочне тримання під вартою.

Про це повідомили у Центрі протидії корупції

Запобіжний захід 7 грудня за клопотанням детектива НАБУ, погодженим прокурором САП, обрав слідчий суддя ВАКС Андрій Біцюк.

Це рішення відкриває шлях для розшуку Грановського через Інтерпол, зазначають у ЦПК. Якщо екснардеп з’явиться на території України, його повинні затримати і доставити до суду протягом 48 годин для обрання запобіжного заходу.

Екснардепа Грановського підозрюють в організації схеми на Одеському припортовому заводі, через яку завод недоотримав 93,3 млн грн.

У 2015 році ОПЗ уклав декілька угод з компанією Newscope Estates Ltd. щодо продажу добрив. НАБУ і САП вважають, що ця компанія виконувала роль «прокладки», ОПЗ фактично їм нічого не постачав, а у контрактах навмисно було занижена вартість добрив.

Потім добрива продавалися за ринковою ціною реальним покупцям, при цьому їм напряму відвантажував добрива ОПЗ. Різницю в ціні учасники схеми виводили на пов’язані із ними рахунки.

Два роки тому підозру у цій справі отримали двоє посадовців ОПЗ Кімінчіджі та Чичельницький, власник компанії-учасниці схеми Newscope Estates Ltd Чумак та довірена особа екснардепа Ткаченко. Її Грановський нібито пролобіював на посаду члена правління ОПЗ. Троє підозрюваних (Грановський, Ткаченко та Чумак) давно виїхали з країни та оголошені у розшук.

Захист наполягав на тому, що Грановський не переховується, а проживає на Кіпрі. На думку захисту, він не набув статусу підозрюваного, а один із ключових доказів обвинувачення (переписки Грановського з icloud) отримані детективами нібито в позапроцесуальний спосіб, а отже є недопустимим доказом.

Адвокати надали експертизи, зроблені на їхнє замовлення. Крім того, захист надав свої висновки аудиторів, зокрема KPMG, які не підтвердили збитки ОПЗ від продажу добрив.

Раніше ЗМІ повідомляли про те, що НАБУ та САП затримали бізнесмена Бориса Кауфмана та екснардепа Олександра Грановського (Боруховича).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Єгер Показати IP 7 Грудня 2022 13:33
А пороха коли?
Клава Показати IP 8 Грудня 2022 05:43
схоже, українські прокурори, котрі заочно навчались, таким чином полегшують собі життя: для натовпу злочинець буцімто і заарештований, а там і забудеться..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus