USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Задорожньому, якого підозрюють у вимаганні хабаря

Сьогодні 21:38
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід народному депутату України Миколі Задорожньому, якого підозрюють у «відкаті» на 3,4 мільйона гривень.

Про це пише Національне антикорупційне бюро.

Йому призначили заставу у понад 3 мільйони гривень з покладенням відповідних процесуальних обов’язків.

Як пише «Суспільне», Задорожній має прибувати до слідчих / прокурорів за першою вимогою, не відлучатися без дозволу за межі Києва, утриматися від спілкування зі свідками й носити електронний браслет.

«Я є найбільш зацікавленим. Заявляю, що не створював і не буду створювати проблем розслідуванню, для переховування немає підстав», – заявив Задорожній у суді.

Задорожньому закидають одержання хабаря в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК), за що загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За даними слідства, Задорожній у березні 2024 року просив відкат у голови сільської ради на Сумщині за неперешкоджання у тендері на ремонт водогону в Охтирському районі Сумської області. Відкат, за даними НАБУ, становив 10% від загальної суми контракту. Ще 4% від загальної суми призначались для місцевих правоохоронців за мовчання і допомогу. Загалом йдеться про суму у 3,4 мільйона гривень.

15 липня партія «Слуга народу» виключила нардепа з лав політсили.

Микола Задорожній з травня 2024 року є головою тимчасової слідчої комісії щодо закупівель дронів і спорудження фортифікацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus