USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

ВАКС арештував нардепа від «Слуги народу», якого підозрюють в підкупі топпосадовця

22 Листопада 2023 21:18
Вищий антикорупційний суд розглянув справу № 991/10231/23 та обрав запобіжний захід для народного депутата з партії «Слуга народу» Андрія Одарченка у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 15 мільйонів гривень.

Відповідне рішення ВАКС було ухвалене сьогодні, 22 листопада, передає УНІАН.

Зокрема, суд задовольнив клопотання детективів Національного антикорупційного бюро України, погодженого в Офісі генерального прокурора.

«Застосувати до підозрюваного Одарченка Андрія Миколайовича 1978 року народження запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Визначити строк дії ухвали про тримання під вартою до 20 січня 2024 року включно», – йдеться в ухвалі ВАКС.

Також ВАКС постановив взяти Одарченка під варту у залі суду.

Крім того, Одарченку було визначено заставу у розмірі 15 мільйонів гривень.

При цьому, якщо застава буде внесена, то на Одарченка буде покладено виконання низки обов’язків, серед яких – прибувати до детектива, прокурора або суду за кожним викликом та вимогою в залежності від стадії кримінального провадження, не відлучатись з Києва без дозволу детектива, прокурора або суду, повідомляти про зміну проживання і утриматися від спілкування зі свідками.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України повідомили про підозру чинному народному депутату, який намагався підкупити топпосадовця Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України біткоїнами.

Йшлося про народного депутата від «Слуги народу» Андрія Одарченка. Він є головою підкомітету з питань антикорупційної політики у сфері господарських, земельних і містобудівних правовідносин Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus