USD 40.80 41.15
  • USD 40.80 41.15
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.10 10.30

Вагон-ресторан, яхта й літак: у Медвечука та Марченко через суд стягнуть підсанкційне майно

5 Липня 2024 19:45
Міністерство юстиції України подало позов до Вищого антикорупційного суду про застосування санкцій до Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко і стягнення їхніх активів та майна у дохід держави.

Про це інформує пресслужба міністерства.

«Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позовну заяву про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини 1 статті 4 ЗУ «Про санкції», до Медведчука Віктора Володимировича та Марченко Оксани Михайлівни», – ідеться в повідомленні.

У міністерстві зазначають, що Медведчук та Марченко є наближеними до керівництва Російської Федерації, перебувають в особистих дружніх зв’язках із президентом РФ Володимиром Путіним.

До стягнення Міністерством юстиції заявлено майно, яким Медведчук та Марченко володіють прямо та опосередковано (через фізичних та юридичних осіб).

Зокрема, рухоме майно (24 автомобілі, двоє повітряних суден – літак Gulfstream G650 та гвинтокрил Bell-427 , 1 прогулянкове судно (типу Azimut benetti spa, назва судна – «Романс 1»), нерухоме майно (більше 20 об’єктів), корпоративні права 22 юридичних осіб (обленерго, телеканали тощо), майнові права на 8 торговельних марок, грошові кошти Медведчука та Марченко (в еквіваленті близько 1,9 млн грн), більше 1000 одиниць історико-культурних та матеріальних цінностей (годинники, ювелірні вироби, картини, гарнітури, предмети інтер’єру, залізничний вагон-ресторан з меблями).

Читати ще: Арештована 92-метрова яхта Медведчука перейшла під український прапор

У Мін’юсті інформують, що Віктор Медведчук (07.08.1954 року народження) до 10 січня 2023 – громадянин України, проросійський політик, державний та громадський діяч, бізнесмен. Народний депутат України II-IV та IX-го скликань, один з керівників забороненої партії «Опозиційна платформа – за життя». Перший заступник голови ВРУ (лютий 2000 – грудень 2001), голова Адміністрації Президента каденції Леоніда Кучми (2002-2005).

Оксана Марченко (28.04.1973 року народження) – громадянка України, колишня українська телеведуча, дружина Медведчука.

Як повідомлялося, раніше Конкурсна комісія Національного агентства з розшуку та менеджменту активів обрала компанію, яка проведе аукціон із продажу картин з колекції Медведчука.

22 вересня 2022 року Україна віддала Медведчука Росії під час великого обміну, тоді вдалося повернути командирів з «Азовсталі». Зараз Медведчук з родиною мешкає в Росії та зареєстрував там громадську організацію «Другая Украина».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus