USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Вагнерівців Пригожина хочуть вивести з України, – британська розвідка

4 Квітня 2023 11:06
Росія сподівається знайти альтернативу приватній військовій компанії (ПВК) «Вагнера», яка відіграє значну роль у війні проти України.

Для цього командування РФ працює над створенням нових ПВК, повідомило міністерство оборони Великої Британії у Twitter 4 квітня.

На думку розвідки країни, Росія хотіла би поступово замінити іншими ПВК групу «Вагнера» через напругу, що виникла між російським міноборони і керівником вагнерівців Євгеном Пригожиним.

«Російське військове керівництво, схоже, хоче замінити їх іншою ПВК, яка була би більш підконтрольною йому. Проте жодна з російських приватних військових компаній з тих, про які відомо, не є порівняною з групою «Вагнера» за розмірами та боєздатністю», – йдеться в огляді.

При цьому Росія, як і раніше, може вважати ПВК в Україні «зручними», оскільки вони менш пов’язані рівнем заробітної плати та неефективністю, які перешкоджають регулярній армії.

«Російське керівництво, ймовірно, вважає, що важкі втрати серед ПВК будуть більш прийнятними для російського суспільства, ніж звичайні військові втрати», – додали в огляді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus