USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.43 41.70
  • PLN 10.40 10.55

Вагітна волинянка отруїлася грибами: її реанімували, але дитина загинула

Сьогодні 14:16
У п’ятницю, 18 жовтня, швидка доправила в обласний перинатальний центр вагітну жінку з отруєнням грибами. На жаль, дитина на той час уже внутрішньоутробно загинула.

Про це повідомили у Волинському обласному медичному об’єднанні захисту материнства і дитинства.

Як розповів завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Іван Вороблевський, пацієнтка поступила у важкому стані із тахікардією, задишкою, інтоксикацією та зневодненням: упродовж трьох днів вона не могла їсти та пити, блювала близько 30 разів на день. Її одразу госпіталізували в реанімацію. Після інтенсивного лікування стан пацієнтки нормалізувався, було проведено розродження.

Читати ще: Арахіс у легенях, магніти в стравоході та опіки від побутової хімії: волинські лікарі розповіли, із чим до них привозять маленьких пацієнтів

Зі слів самої 26-річної жінки, її чоловік разом із кумом назбирали маслюків та польських грибів. За кілька годин після вживання страви вона відчула нудоту, однак не надала цьому значення, адже із чоловіком усе було гаразд. На третій день її стан погіршився, з’явилася задишка, і тоді вона викликала швидку допомогу. Зараз, каже пацієнтка, почувається добре.

Іван Вороблевський наголошує: «Насамперед – вагітним жінкам взагалі протипоказано їсти гриби. Основна порада для усіх решти – не споживайте дикорослих грибів, якщо не маєте абсолютної впевненості у тому, що вони безпечні. Якщо ви все ж поїли грибів і після цього виникли симптоми отруєння – негайно звертайтеся по медичну допомогу».

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus