USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.50

В Європі зафіксували випадки смертоносної лихоманки з Бразилії

Сьогодні 06:43
В Європі зареєстровано перші випадки зараження лихоманкою Оропуш після того, як двоє людей померли від неї в Бразилії. Тепер експерти побоюються «нестримного» поширення.

Як пише Mirror, двоє людей, які відвідали Кубу, були госпіталізовані в Італії з симптомами цього захворювання після повернення. 26-річна жінка злягла з лихоманкою і діареєю, коли повернувшись до Верони 26 травня.

Тим часом, 45-річний чоловік почав відчувати симптоми незабаром після літніх поїздок у Гавану і Сантьяго-де-Куба, звернувшись по медичну допомогу у Форі, на півночі Італії, 7 червня.

«Ми, безумовно, повинні турбуватися. Все змінюється і може стати нестримним», – прокоментував ситуацію професор імунології в Імперському коледжі Лондона Денні Альтманн.

А доктор Кончетта Кастільєтті, яка очолює відділення вірусології та нових патогенів у лікарні Верони, сказала, що арбовіруси, такі як лихоманка Оропуш, лихоманка денге, лихоманка Зіка чи чикунгунья, являють собою одну з надзвичайних ситуацій у сфері громадської охорони здоров’я, до якої потрібно звикати.

Читати ще: Вчені знайшли зв’язок між тривожністю і хворобою Паркінсона після 50 років

Вона оголосила, що зміна клімату і збільшення переміщення людей ризикують зробити віруси, які колись були обмежені тропічним поясом, ендемічними навіть у Європі.

У Бразилії повідомили про перші у світі випадки смерті від цього вірусу. Жертвами стали дві молоді жінки. Жертви страждали від сильних болів у животі, кровотечі та гіпотонії, перш ніж померли 25 липня. Симптоми лихоманки Оропуш, схожі з лихоманкою денге, включають головні болі, високу температуру, болючість м’язів, скутість суглобів, нудоту, блювоту, застуду або світлобоязнь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus