USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

В Європарламенті ухвалили заяву щодо України

16 Лютого 2022 19:31
Лідери Європарламенту 16 лютого ухвалили заяву щодо ситуації в Україні. Вони засудили військову агресію з боку Росії і вимагали повного виведення військ з українського кордону.

Про це пише Кореспондент.

«Україна стоїть перед загрозою безпрецедентної військової агресії з боку Російської Федерації. Це не тільки загроза безпеці України та безпеці її народу. Це також загроза процвітаючому демократичному та економічному розвитку України, міжнародному порядку, заснованому на правилах та безпеці Європи в цілому», – йдеться у повідомленні.

Лідери Європарламенту висловили свою непохитну підтримку незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах.

«Ми твердо переконані в тому, що вибір будь-якою країною союзників не має бути схвалений третьою країною. Ми підтримуємо дипломатичні зусилля європейських лідерів щодо розрядки напруженості і закликаємо Росію зробити свій внесок у негайну деескалацію», – сказано в заяві.

Також в Європарламенті підтвердили намір підтримати «рішучу відповідь, якщо Росія продовжить не дотримуватися своїх міжнародних зобов’язань і нападе на Україну».

«Ми знову звертаємося до Ради Європейського Союзу із закликом залишатися готовими до якнайшвидшого прийняття жорстких економічних та фінансових санкцій проти Російської Федерації у тісній співпраці з трансатлантичними партнерами та іншими однодумцями. Такі санкції повинні включати виключення Росії із системи SWIFT, індивідуальні санкції щодо осіб, близьких до президента Росії та їхніх родин, що призводять до заморожування фінансових і фізичних активів у ЄС та заборони на поїздки. Ми повторюємо наш заклик до негайної зупинки проекту Північний потік-2, якщо Росія почне атаку на Україну», – йдеться у заяві.

Лідери Європарламенту висловили «безроздільну солідарність із народом України».

Також у заяві міститься заклик і до України «зберігати єдність та твердість у своїх комплексних реформах відповідно до зобов’язань, взятих у рамках Угоди про асоціацію з ЄС і поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
В . Показати IP 16 Лютого 2022 19:58
Вот уроды!!!!солидарность они выразили.засуньте её сибе в ж.пу суки
Анонім Показати IP 16 Лютого 2022 20:05
Але солдати будуть захищатися тільки українські.
Анонім Показати IP 16 Лютого 2022 20:20
Якщо б не потужна реакція США, Британії, Польщі і Прибалтики, то вже б пуіло пішов би війною. Не чекав пуйло, що так конкретно получить по харі від цивілізованого світу. Тепер в нього один вихід, - "ОТПОЛЗТІ К ВАРОНЄЖУ"
василько волинський Показати IP 16 Лютого 2022 22:07
всим все по-барабану.. сами захищайтесь а вся гейвпропа и америка подивиться зи сторони що з цього буде коли путлер начне колошматити ракетами й литаками.. ни хто не пиду захищати украинську землю яку роспродав Зеля на ливо й направо.. никому нихто не потрибен крим грошей..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus