USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.74

В ЄС пригрозили Словаччині призупиненням фінансування через відхід від демократії, – ЗМІ

Сьогодні 12:20
Європейський Союз розглядає пропозицію засудити Словаччину за порушення норм демократії, пригрозивши призупинити виділення коштів Братиславі.

Про це повідомляє Bloomberg.

За інформацією джерел, Європейська комісія, виконавчий орган ЄС, розглядає можливість запуску процедури покарання після того, як прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо скасував спеціальну прокуратуру, яка займалася розслідуванням корупційних справ, пов’язаних з коштами ЄС.

У виданні уточнили, що процес перебуває на початковій стадії і потребує схвалення президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн.

Варто зазначити, що приблизно 80% державних інвестицій Словаччини фінансуються з фондів ЄС. Тому будь-які проблеми з фінансуванням з боку ЄС можуть стати серйозним ударом для Словаччини, яка вже стикається з проблемами, пов’язаними з дефіцитом державного бюджету.

Читати ще: Президент Словаччини пообіцяв збільшити постачання електроенергії в Україну восени та взимку

Співрозмовник видання зазначив, що, згідно з однією з пропозицій, Єврокомісія може використати так званий механізм обумовленості, який дозволяє ЄС заморозити фінансування, коли бачить, що його гроші знаходяться під загрозою, щоб утримати частину з 12,8 мільярдів євро, виділених Словаччині в бюджеті блоку на цілі згуртування.

Крім того, Єврокомісія вивчає можливість повернення частини або всіх грантів на боротьбу з Covid-19, які Словаччина отримала в рамках витрат ЄС на боротьбу з пандемією. Створення спеціальної прокуратури було однією з умов виділення цих коштів.

Згідно з повідомленням, наразі Брюссель спостерігає за діями Фіцо, особливо після перегляду кримінального кодексу і ліквідації спеціальної прокуратури, яка розслідувала гучні справи про хабарництво, в тому числі ті, що стосувалися його союзників.

Читати ще: У Словаччині змінили правила надання житла для біженців
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus