USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.55 10.70

В ЄС придумали, як дати Україні понад €6 мільярдів в обхід Угорщини, – Bloomberg

Сьогодні 12:50
Чиновники Європейського союзу шукають способи обійти вето Угорщини на допомогу Україні в розмірі 6,6 мільярда євро Вже є один із варіантів.

Видання Bloomberg пише, що Служба зовнішніх зв’язків ЄС розглядає можливість дозволити країнам-членам робити добровільні внески до Європейського фонду миру. У майбутньому це дозволило б передавати кошти за згодою тих, хто їх дав, а не домагатися одностайної підтримки.

Угорщина вже понад рік використовує свій голос, щоб зупинити допомогу, що змушує країни-члени шукати інші шляхи. Неясно, чи отримає план підтримку, адже багато ключових рішень ЄС мають ухвалюватися одноголосно. За словами співрозмовників, у вівторок посли країн Євросоюзу зустрінуться, щоб уточнити деталі.

Читати ще: Угорщина посилила вимоги для біженців з України

Прем’єр-міністр Віктор Орбан дедалі частіше виступає проти спроб ЄС допомогти Україні у війні через 2,5 роки після вторгнення російських військ. Непоступливість Угорщини в питанні фінансування Києва вже викликала дискусії серед дипломатів про те, як нейтралізувати вето Будапешта.

Євросоюз розробив юридичний шлях, щоб обійти вето Угорщини на закупівлю зброї для України за рахунок доходів, отриманих від заморожених російських активів цього року. Пізніше стало відомо, що країни ЄС схвалили перший транш військової допомоги Україні в розмірі до 1,4 мільярда євро, який надійде з доходів від заморожених російських активів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus