USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

В Єгипті тисячолітні мумії фараонів «пройшлися» урочистим парадом. Відео

4 Квітня 2021 10:41
У Каїрі тисячі людей стали свідками незвичайної події – «Золотого параду фараонів».

Під час урочистої процесії 22 стародавніх мумії – 18 царів і чотири цариці – перевезли з Єгипетського національного музею до нового Національного музею єгипетської цивілізації, повідомляє BBC.

Мумії перевозили у хронологічному порядку правління фараонів – від Таа ІІ Секененра з 17 династії й до Рамзеса IX з XII століття до нашої ери. Серед них були й дуже знамениті фараони – Рамзес II, Тутмос III, Хатшепсут та інші.

Кожну мумію помістили до спеціального заповненого азотом контейнера і везли у прикрашеному катафалку, оснащеному спеціальними амортизаторами. Колону з саркофагів очолили одягнені в стародавній одяг вершники. Також її супроводжували єгипетські кінозірки, співаки, танцюристи і безліч охорони.
В урочистій церемонії участь брав і президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі. На захід влада витратила кілька мільйонів доларів.Влада країни сподівається, що новий музей, який відкриється у квітні, допоможе оживити сферу туризму – основне джерело іноземної валюти для Єгипту. За останнє десятиліття галузь значно постраждала через політичну нестабільність та пандемію COVID-19.Натомість деякі єгиптяни вважають, що перевезення фараонів і ряд нещасних випадків, що сталися минулого тижня у країні, пов’язані. На їхню думку, залізнична катастрофа, яка забрала життя 32 людей, обвалення будинку в Каїрі, жертвами якого стали щонайменше 23 людини, а також «затор» у Суецькому каналі трапилися через «прокляття потривожених фараонів».

Побачити мумій у їхньому новому «домі» можна буде з 18 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Місцевий Показати IP 4 Квітня 2021 10:48
Чесно кажучи, попахує якоюсь магією чи ретуалом, як мінімум дивно, імхо
Ленін Показати IP 4 Квітня 2021 12:26
Мене забули.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus