USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

В «Ягодині» затримали водія, який нафотошопив документи на польський автобус

24 Січня 2022 23:01
На митному посту «Ягодин» викрили водія пасажирського автобуса на єврономерах.

Про це повідомляє пресслужба Волинської митниці.

З листопада минулого року він здійснював міжнародні перевезення, заявляючи транспортний засіб в режим тимчасового ввезення до 20 днів. При цьому подавав документи, згідно з якими власником цього автобуса є полячка, а українець - орендує (позичає) його у польського підприємця.

До договору оренди додавались доручення про переїзд автобусом за визначеним маршрутом, витяги з польських та українських дозволів на виконання регулярних перевезень пасажирів.

Однак, як виявилось під час перевірки документів, українець нафотошопив їх несанкціоновано: використав бланки та копії підписів уповноважених представництв польських товариств без їхнього відома та волі. Адже насправді автобус, яким здійснювались міжнародні перевезення, він викупив у приватну власність. Проте не поспішав змінювати місце реєстрації транспортного засобу, аби не платити митні платежі чи податки, як це належить підприємцям - резидентам України.

Через дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю пасажирського автобуса марки VOLVO, шляхом подання митному органу як підстави для переміщення транспортного засобу сфальсифікованих документів, автобус марки VOLVO, 2001 року випуску, вартістю понад 51 тис гривень, тимчасово вилучений у справі про порушення митних правил за ст. 483 Митного кодексу. Остаточні рішення про подальший перебіг справи прийматиме суд. Санкція ч. 1 ст. 483 - конфіскація майна та штраф у розмірі його повної вартості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Were Показати IP 24 Січня 2022 23:21
$1800 коштує доглянутий ваз, але не автобус Вольво
Уася до Were Показати IP 25 Січня 2022 10:29
Саме стільки і коштує 20 річний пасажирський автобус в Нідерландах, так само - як здати його на брухт, іншого варіанту - немає, сертифікат на експлуатацію - ніхто не дасть.
любомир Показати IP 25 Січня 2022 23:16
Щоб вчепити срану укробляху в Україні потрібно заплатити дві а то і три вартості авто.Було б нормальне і адекватне розмитнення ніхто б цього не робив.Що Южаніна від бариги Вальцмана що Гетьманцев від Зєлібобика дві мразі одно другого варте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus