USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

В уряді пояснили, як працюватиме громадський транспорт під час посиленого карантину

14 Вересня 2021 13:34
В Україні не планують закривати громадський траснпорт у випадку впровадження локдауну. Однак для водіїв і працівників транспорту буде встановлена вимога обов’язкової вакцинації, а для пасажирів – маскового режиму.

Про це розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 14 вересня під час пресконференції, інформує ТСН.

«Щодо транспорту звичайно ми будемо ставити вимогу – вакцинація водіїв і працівників транспорту. Тобто тут підхід буде до всіх справедливий і однаковий. Колективи мають бути вакциновані. В «жовтій» зоні – мінімум одна доза (вакцини. – Ред.), в «червоній зоні» – мінімум дві дози вакцини», – заявив Шмигаль.

За його словами, стосовно пасажирів буде зберігатися масковий режим та соціальна дистанція. Ідею впровадження COVID-сертифікатів для проїзду в транспорті прем’єр вважає недоцільною.

«Звичайно, в громадському транспорті вимагати сертифікати недоцільно. Як в метро можна вимагати у пасажирів, яких іде великий потік в годину пік. Тому масковий режим і вакцинація працівників громадського транспорту. Це ті вимоги, які будуть обов’язковими», – зазначив він.

Український прем’єр наголосив, що наразі закривати транспорт в Україні не планують, так само, як не збираються впроваджувати жорсткий карантин, який міг би зашкодити економіці держави.

«Я ще раз повторюю, наша мета – захистити людей. При цьому не втручаючись в економіку, не роблячи жорсткого локдауну. Адаптивний карантин залишається адаптивним, як він і був. Тобто основні параметри адаптивного карантину в постанові лишаються, вони будуть діяти. Але він буде полегшений для тих колективів, які пройдуть курси вакцинації», – додав урядовець.

Нагадаємо, Україну можуть перевести до «жовтої» зони карантину, а відтак посилити обмеження, вже, найімовірніше, цього тижня. Для цього має відбутися засідання Державної комісії з питань ТЕБ та НС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 14 Вересня 2021 14:20
"Я ще раз повторюю, наша мета – захистити людей."...забороніть продавати алкоголь,зробіть суворіше покарання за водіння автомобіля в стані алкогоьного сп'яніння,посильте контроль на дорогах,відновіть патрулювання вулиць,переведіть автомобілі з бензину на електрику,бо люди хворіють.Тобто є над чим працювати,а не гратись в карантин.
Анонім до Анонім Показати IP 14 Вересня 2021 16:49
Карантин зараз необхідний, хоч і не відміняє інших проблем. А заборона продажу алкоголю проблему може сильно погіршити(про самогон забули?)
Лучанин до Анонім Показати IP 14 Вересня 2021 16:59
Кому потрібен карантин,хай сяде в льох і сидить!! Ніхто не забороняє
Лучанин Показати IP 14 Вересня 2021 16:57
Чим платити комунальні послуги на час локдауну? Уряд не пояснив??? В нас нема заощаджень Пішов на роботу_приніс гроші Весь світ бунтує А Україна мовчить...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus