USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.05 41.60
  • PLN 10.25 10.50

В уряді назвали втрати зернових через спеку

Сьогодні 07:41
Через аномальну спеку в Україні врожай ранніх зернових скоротиться на 5%, а пазні культури можуть втрати до 15%.

Про це сказав виконуючий обов’язки міністра аграрної політики Тарас Висоцький в ефірі телемарафону 29 липня, передає Кореспондент.

За його словами, зараз завершуються збір ранніх зернових культур, пшениці та ячменю та інших і «такі нетипово високі температури викликали стрес рослин і не можуть пройти непоміченими».

«Тут був вплив спеки... Постраждали на 10-15% південно-східні регіони, зменшилася врожайність. Але в центральних і північних регіонах навпаки була більша, тому в середньому показник по країні буде десь на 5%», – розповів Висоцький.

Читати ще: Майже 36°С: у Луцьку зафіксували новий температурний рекорд

Водночас на пізню групу зернових – кукурудзу, сою та соняшник – вплив буде більш значним.

«Виглядає так попередньо, що буде в більшості регіонів, не у всіх, знижена урожайність. На сьогодні виглядає, що вона буде менша на 15%», – сказав посадовець.

Як відомо, раніше у липні в Україні встановилася рекордна спека. Температура повітря у деяких регіонах перевищувала +40 градусів.

Читати ще: Небезпечна для здоров'я спека посилюється в Європі, – вчені
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus