USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.40
  • PLN 10.35 10.50

В Укрзалізниці викрили новий епізод корупції на закупівлях на понад 200 мільйонів

13 Червня 2023 12:46
Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили новий випадок масштабної корупції в Укрзалізниці, пов’язаної з закупівлями газу, на 206 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ, передає ЕП.

У справі вже повідомили про підозру чотирьом особам.

Основою схеми став базовий договір закупівлі, до якого підписували додаткові угоди.

«Це використали співучасники злочину, щоб не проводити відкритих торгів та систематично купувати газ за завищеними цінами. Цінову різницю розподіляли між учасниками оборудки», – йдеться в роз’ясненні Нацагентства.

Схема діяла з 2016 до 2020 року, розслідування антикорупційні органи розпочали у лютому 2020 року.

До кримінальної відповідальності наразі притягують майже кожного очільника філії «Центр забезпечення виробництва АТ «Укрзалізниця», який очолював підприємство з 2015 року і донині, загалом це вісім осіб. Філія здійснює централізовані закупівлі для УЗ.

«НАБУ неодноразово зверталось до уряду з рекомендаціями щодо усунення причин і умов, які сприяють корупції в УЗ. Надані рекомендації залишаються актуальними», – резюмували в агентстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Макс Показати IP 13 Червня 2023 13:48
Нічого нового в ЗЕмбабве ....
Саша Показати IP 13 Червня 2023 15:50
А крім газу там , що корупції немає? Навіщо взагалі на електрику і газ тендери? Енергетика і газ мають бути державними і на них має бути фіксована ціна! Самі ту корупцію і розводите! Понароблювали фірм прокладок для відмивання грошей на рівні держави, а страдають керівники підприємств і тендеристи. Ні щоб купляти електроенергію в обленерго, а газ в Нафтогаз або облгаз по фіксованим цінам без всяких тендерів і не буде ніякої корупції!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus