USD 41.10 41.44
  • USD 41.10 41.44
  • EUR 41.20 41.45
  • PLN 10.35 10.50

В Укренерго закликають не вимикати світло під час «Години Землі»

25 Березня 2023 18:12
В Укренерго закликають не вестися на заклики долучитися до «Години Землі» і не вимикати масово в певний час світло, адже це не сприяє економії електроенергії, не допомагає Землі, зате може дуже нашкодити енергосистемі.

Нагадаємо, сьогодні світ відзначає Годину Землі – своєрідну екологічну акцію, під час якої люди, які нібито дбають про довкілля, вимикають електрику рівно на годину: з 20:30 до 21:30 у кожному часовому поясі.

«На щастя, українці і в попередні роки не дуже підтримували цю ініціативу, яка насправді шкідлива і єдине, що чого призводить – це до додаткової роботи диспетчерам. Пояснюємо чому.

Як ми постійно нагадуємо, кількість виробленої електроенергії в кожен момент часу має відповідати кількості спожитої – це закон фізики. Одночасне вимкнення світла – це короткочасне зниження споживання. Якщо цю акцію підтримає багато людей, особливо у великих обласних центрах, це може призвести до профіциту потужності в окремих регіонах.

Для забезпечення балансу енергосистеми диспетчер буде змушений різко знижувати потужність маневрової генерації – іншими словами, відключати працюючі енергоблоки. Це погано навіть у мирний час, а зараз українські електростанції, як і мережі, зазнали значних пошкоджень від ударів росії.

Різке виключення, а потім включення – коли «Година Землі» завершиться – це зайве навантаження, яке не на користь надійності енергосистеми.

Найкращим внеском кожного буде ЩОДЕННЕ ощадливе використання електроенергії у пікові ранкові та вечірні години, щоб зменшити нерівномірність споживання електроенергії упродовж доби.

Ми всіляко підтримуємо екоініціативи, спрямовані на протидію зміни клімату.

І долучитися до таких ініціатив кожен може щоденно, розумно користуючись електроенергією: не вмикайте одночасно багато потужних приладів і переносьте споживання потужної побутової техніки на нічні години.

Це буде вашим щоденним внеском у збереження природи і надійність роботи енергосистеми», – йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus