USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.35 10.50

В «Укренерго» оцінили, скільки ще грошей треба на відновлення енергетичної інфраструктури

28 Вересня 2023 09:31
«Укренерго» залучило понад мільярд доларів від західних партнерів на ремонт енергетичної інфраструктури, але ще може потребувати кілька сотень мільйонів, щоб відновити енергосистему повністю.

Про це в інтервʼю Громадському радіо розповів голова НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«Більшу частину своїх потреб ми вже профінансували, думаю, що ще кілька сотень мільйонів може знадобитися для того, щоб не тільки відновити об’єкти в тому форматі, у якому вони були, а також відбудовувати їх в більш сучасному форматі», – наголосив посадовець.

Читати ще: Україна буде відповідати на атаки РФ по енергетиці

Кудрицький зауважив, що ця сума не включає можливих інвестицій, які будуть необхідні після деокупації всіх українських територій, включаючи Крим і Донбас: «Оцінки наразі дати складно, ми не маємо даних про стан наших об’єктів на тих територіях і, розуміючи, що коли ворог буде відступати з цих територій, можливі пошкодження. Зараз важко спрогнозувати, скільки ще ресурсу знадобиться для того, щоб відновити нормальні схеми електропостачання на деокупованих територіях України, включаючи Крим».

Нагадаємо: раніше Кудрицький розповів, що цьогоріч для захисту енергооб’єктів України від чергових атак з боку Росії використовуватимуть ППО та інженерні укріплення, при цьому деякі види захисту будуть застосовані вперше в світі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юрій Показати IP 29 Вересня 2023 10:22
Кілька сотень мільйонів))) оце живуть люди : кілька сотень мільйонів направо, кілька сотень мільйонів наліво)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus