USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

В Україну завезли небезпечний чай: може навіть паралізувати дихання

20 Січня 2024 17:56
Із Німеччини в Україну експортували різні чайні суміші, що містили жасмин китайського походження, в якому виявили залишки пестицидів, зокрема хлорпірифос.

Про це повідомило Головне управління Держспоживслужби в Чернівецькій області з посиланням на систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF), пише УНІАН.

Виробником чаю значиться німецька компанія Kirchner Fischer & Co. В Україні продукцію отримувало столичне ТОВ «Світ чаю».

Читати ще: В Україну з Єгипту завезли отруйні мандарини

За даними Американської академії педіатрії, пренатальний вплив хлорпірифосу спричиняє меншу вагу дитини при народженні, зниження рівня IQ, втрату робочої пам'яті, порушення уваги та затримку розвитку моторики. Також може спричиняти гостре отруєння пестицидами і призводити до судом, паралічу дихання та інколи смерті.

Споживачів закликали повідомляти Держспоживслужбу у разі виявлення в обігу вказаної продукції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Корiнний лучанин Показати IP 21 Січня 2024 10:13
Це вам подарунок вiд братiв.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus