USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

В Україну завезли каву з небезпечною речовиною: яку не можна купувати

12 Жовтня 2023 11:39
В Україну завезли небезпечну для здоров’я каву. Йдеться про органічну зелену каву з Гондурасу. Продукт потрапив до України з Німеччини і найближчим часом має бути вилучений із обігу.

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

За інформацією Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів, каву в Україну надіслала компанія Rehm & Benecke Coffee GmbH & Co., а отримала ТОВ «Кофітон». Це компанія, яка завозить зелену каву до України із різних регіонів країни. Така кава не продається в кожному супермаркеті, а її ціна в кілька разів вища за звичайну.

Згідно з Європейською системою оповіщення про безпеку харчових продуктів, у каві виявили речовину хлорпірифос, кількість якої у чотири рази перевищує норму. При цьому вживання такої речовини може призвести до порушень у роботі серця, нейропатії, гастритів тощо.
В організації Європейської комісії повідомили, що рівень ризику для здоров’я від цього продукту високий. Завдяки системі оповіщення всі країни, які отримали цей продукт, повинні найближчим часом вилучити продукцію з обороту.

Якщо ви побачили на прилавках каву вказаного виробника, експортера та імпортера, не варто її купувати. А про те, що кава не вилучена з обігу, можна повідомити Держслужбу України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Як зазначила в офіційному коментарі пресслужба ТОВ «КОФІТОН», компанія здійснює свою господарську діяльність суто в межах чинного законодавства України та ввозить на митну територію нашої держави лише товар, який пройшов відповідну сертифікацію та дозволений для споживання в Україні.

«Варто наголосити, що хлорпірифос в органічній зеленій каві (походженням з Гондурасу) наразі виявлено лише в обмеженій партії у Європі і поки що невідомі всі обставини щодо цієї події. В той же час, як тільки стало відомо про вказані обставини, розуміючи всю відповідальність, товариство невідкладно вжило всіх заходів щодо вилучення з обігу та недопущення реалізації цієї партії імпортованої кави», – йдеться у коментарі.

Окрім того, Товариство звернулося до ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» про проведення випробувань імпортованого товару на вміст хлорпірифосу. Наразі повторний аналіз триває.

У разі виявлення вмісту небезпечних речовин у вказаній продукції Товариство вживатиме заходів щодо її утилізації та знищення способом, визначеним за погодженням з Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пильний Показати IP 12 Жовтня 2023 13:11
Де ви ці новини берете. З Телеграму? Там щодня антирекламу про щось пишуть. Це справжня інформація?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus