USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.40 10.55

В Україну повернули тіла 501 полеглого захисника

Сьогодні 15:49
До України повернули 501 загиблого військового. Їхні тіла після ідентифікації передадуть рідним для поховання.

Про це повідомили 18 жовтня у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Вдалося репатріювати 382 тіла військових, які загинули на Авдіївському напрямку, 56 – з Бахмутського напрямку, 45 тіл – з Мар’їнського напрямку, шість – з Вугледарськогонапрямку, чотирьох – із Запорізького напрямку, сім – з Луганського напрямку.

Також вдалося повернути одне тіло з моргу на території РФ.

Збройні сили України перевезуть репатрійовані тіла та останки до визначених державних установ, після чого правоохоронці разом із судово-медичними експертами встановлять особи загиблих. Після ідентифікації тіла оборонців передадуть родинам для гідного поховання.

Читати ще: До 1 листопада близько 11 тисяч солдатів КНДР будуть готові воювати в Україні, – Буданов

Повернення полеглих захисників відбулося завдяки взаємодії Коордштабу зі Службою безпеки України, ЗСУ, Міністерством внутрішніх справ, Офісом уповноваженого Верховної Ради з прав людини, Секретаріатом уповноваженого з питань осіб зниклих безвісти за особливих обставин, Головним управлінням Державної служби з надзвичайних ситуацій та іншими структурами сектору безпеки й оборони України.

Окрему подяку Координаційний штаб висловив Міжнародному комітету Червоного Хреста за сприяння в поверненні тіл загиблих воїнів.

Читати ще: США вперше викрили, як Китай постачає готову зброю в Росію
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus