USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

В Україну повернули ще кількох дітей, яких вивезли росіяни

21 Жовтня 2023 17:02
Кількох українських дітей, яких вивезли з України у РФ та на окуповані території, повернули додому.

Про це повідомили омбудсмен Дмитро Лубінець та керівник Офісу президента Андрій Єрмак., передає УП. Життя.

Як інформував омбудсмен, в Україну повернули трьох дітей, а за даними Офісу президента – чотирьох: 17-річну дівчину та трьох хлопчиків – шести, трьох та дев’яти років.

«Вони вже вдома, разом зі своїми рідними. У кожного з них є власна історія. Їх мають чути у різних країнах світу, щоб мати справжнє уявлення про злочини Росії», – пише Андрій Єрмак.
Читати ще: Україна повернула ще чотирьох незаконно депортованих дітей

Він також розповів історії родин, куди повернули хлопчиків.
Сім’я проживала на території Херсонської області. Мама дитини була військовослужбовицею, пішла захищати Україну. Її неповнолітній син залишився вдома з бабусею і дідусем.
Коли Росія окупувала частину Херсонщини, мати не могла евакуювати сина та потрапила в полон. Згодом жінку вдалося звільнити, вона почала шукати сина й ось нарешті вдалося повернути дитину родичам.
Другий хлопчик мав вроджені проблеми зі здоров’ям. Він перебував у закладі на Херсонщині, де його готували до операції в Охматдиті. Через війну його батьки евакуювалися, а хлопчик потрапив в окупацію. Разом з іншими дітьми його примусово вивезли до Криму. І зараз, після тривалої розлуки, родина разом.

Ще один хлопчик опинився у Брянський області, в дитячому будинку. Його шукала бабуся, і тепер вони разом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus