USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.80
  • PLN 10.34 10.60

В Україну не повернулися понад 20 водіїв підприємства, які виїхали з дозволу Волинської ОВА

Сьогодні 08:10
Директорку товариства з обмеженою відповідальністю «Річ Пелетс ЮА» запідозрили в незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Основна діяльність підприємства, яке очолює жінка, – посередництво в торгівлі деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Щоб вивезти товари «Річ Пелетс ЮА», директорка складала листи, адресовані Волинській обласній військовій адміністрації, з проханням про надання дозволу для перетину кордону водіям, які гарантовано повернуться назад, та ще й із гуманітарним вантажем.

Військовозобов’язаним надавався дозвіл на виїзд і в додачу оформлювалась бронь від призову на військову службу відповідним наказом начальника Волинської ОВА. Такі листи слідство розцінило як службове підроблення, бо жінка нібито знала, що додому водії повертатися не збирались.

Читати ще: $7 тис. за виїзд: через організації волинського нардепа Стернійчука і ексзаступника голови Волинської ОВА Гупала утікачі виїжджали з України, – УП

Таким чином директорка підготували листи для виїзду за кордон близько на 70 водіїв.

«Керуючи вантажівкою, завантаженою паливними гранулами, що є предметом договору поставки між продавцем ТОВ «Річ Пелетс ЮА» та покупцем, безперешкодно перетнули державний кордон України в пункті пропуску «Ягодин». Після виїзду за кордон чотири водії станом на 03.10.2022 на територію України не повернулися», – йдеться в матеріалах суду.

Додому у встановлений термін не повернувся аж 21 водій. На судовому засіданні директорка стверджувала, що її фірма не займалася перевезенням гуманітарної допомоги, а листи до військової адміністрації вона готувала за загальним шаблоном. В ОВА жодних нарікань не було.

Жінка навіть цікавилася в прикордонників, хто з водіїв повернувся, але їй таку інформацію не надавали.

А в департаменті Волинської ОВА, що здійснював бронювання військовозобов’язаних, зазначали: підставою для бронювання було отримання гуманітарної допомоги, але в обов’язки адміністрації не входило відстежувати повернення водіїв із цією допомогою.

У суді було з’ясовано, що накази Волинської ОВА про бронювання жодним чином до відома ні водіям, ні ініціаторам бронювання не доводили. Виходить, що вини директорки немає. Саме такий вирок виніс Луцький міськрайонний суд.

Читати ще: Від ГО волинського нардепа за кордон виїхало 1064 чоловіків. Скільки не повернулося – невідомо

«Стороною обвинувачення не доведено, що в діяннях особи є склади кримінальних правопорушень, що є підставою для прийняття рішення про визнання її невинуватою в пред`явлених обвинуваченнях», – зазначено у вироку.

Але ж факт правопорушення є. Військовозобов’язані чоловіки виїхали за кордон і не повернулися. Має ж хтось за це відповідати? На рішення міськрайонного суду прокуратура подала скаргу. Хто винний – буде розбиратись апеляційний суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Правда Показати IP Сьогодні 08:29
У всьому винні ухилянти
Народ Показати IP Сьогодні 09:23
Така затуркана, така затуркана ! Та тут і коню все понятно ! Суцільна корупція, де і органи виконавчої влади свою роль відіграють, і органи правосуддя і ті, шо дурку включають . Шо одні, шо другі, шо треті - працюють на зниження обороноздатності держави. По динаміці розвитку подій чітко прослідковується, що рано чи пізно все прийде до свого логічного завершення і суспільство, особливо військові, виборці, патріоти України зради ніколи не простять і винні будуть покарані. А імена всіх тих хероїв уже сьогодні прискіпливо фіксуються і кожному з них в майбутньому воздасться по заслугах за їхні діяння, вчинки і злочини перед Україною !
Пес Дюк до Народ Показати IP Сьогодні 09:45
і багатьох було покарано після двох революцій???Слова...Слова...
Анонім Показати IP Сьогодні 09:23
скільки судді з прокурорами отримали на лапу за те,що ніхто "не винен"?
ОЛЕКСАНДР Показати IP Сьогодні 09:45
Ця жінка достойну поваги і нагороди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus