USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

В Україну контрабандою ввозили пальне з Росії через Одеську митницю

10 Вересня 2021 22:23
Викрито масштабну контрабандну схему ввезення в Україну російського пального через порти Одеської області.

Як передає УНІАН, про це повідомили в пресслужбі Державного бюро розслідувань.

За оперативними даними, організатори схеми використовували вантажні судна під українським прапором, які здійснювали комерційні рейси в іноземні порти. При цьому екіпажі відключали системи автоматичної ідентифікації суден на маршруті до Румунії, Туреччини та Болгарії. З відключеними «маячками» вони прямували в певну акваторію, де здійснювалося перекачування нафтопродуктів з російських танкерів. Завантажені пальним судна поверталися на затверджений маршрут і знову з’являлися на радарах.

Встановлено, що після перебування в румунських, турецьких і болгарських портах вони поверталися в Україну. Для розмитнення пального організатори підробляли документацію, в якій вказували іншу країну походження товару, оскільки при офіційній закупівлі пального у резидентів РФ до імпортера застосовуються додаткові заходи контролю органами митниці та Державної податкової служби. Крім того, для мінімізації податків були занижені обсяги ввезеного пального.

«Угода з контрабандним пальним проводилася через Одеську митницю. Тільки з початку року цими суднами в Україну легально ввезено 27 тис. тонн нафтопродуктів. За інформацією слідства, це третина від реально імпортованого пального», – йдеться в повідомленні.

Попередньо встановлено, що масштабна схема «безперешкодного» ввезення російського пального деякими українськими фірмами відбувається за сприяння посадових осіб Одеської митниці, Енергетичної митниці та Південного регіонального управління Держприкордонслужби України.
У ДБР повідомили, що зараз виявлено порушення в діяльності митних складів на терміналах, де зберігалися ввезені нафтопродукти. Інформаційні листи про виявлені порушення направлено до органів державного нагляду, призначено службові перевірки.

Крім того, з метою перевірки фактів купівлі пального компаніями-імпортерами направлено запити про надання відповідних договірних і товарно-транспортних.

Зараз слідчо-оперативна група ДБР проводить моніторинг обсягів вивезення з території терміналів нафтопродуктів автомобільним транспортом і встановлює подальший ланцюг реалізації російського пального.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
В . Показати IP 10 Вересня 2021 22:37
Кому война кому мать родна
В. Показати IP 10 Вересня 2021 22:38
Их военным трибуналом судить надо.лет по 15 дать другим наука будет
666 Показати IP 11 Вересня 2021 05:39
Контрабанду в Одессе не победили ни цари, ни генсеки... при румынах открывались новые рестораны)) А кто то сидел в катакомбах. История не всегда по учебникам Совка творилась. Узнайте, какое месиво там было между евреями и царскими войсками в 1905 году, с применением артиллерии!! . Никто об этом вспоминать не любит...
123 Показати IP 11 Вересня 2021 07:48
Айяйяй! А кто это сделал??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus