USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.53

В українські супермаркети та магазини потрапило небезпечне для здоров'я печиво: яке воно на вигляд

30 Січня 2023 13:38
Система швидко оповіщення RASFF передала інформацію про те, що в Україну з Румунії було доставлено небезпечне для здоров’я печиво. Його експортували з Польщі (оптовик DISTRIBUTION Sp. zoo, Poland) до України (імпортер «Львовимпорт»).

Про це повідомляє Obozrevatel.

За інформацією головного управління Держспоживслужби у Київській області, у печиві виявили високий вміст акриламіду. Ця речовина може призвести до ураження периферичних нервів.
Усі оператори ринку (супермаркети, магазини) повинні вилучити печиво з обороту. Проте українцям також варто звернути увагу на продукцію, яку вони купують, особливо у невеликих магазинах, кіосках, ринках.

Варто зазначити, що таке печиво потрапило не лише до України. За міжнародною системою оповіщення продукцію вилучають у різних країнах. Печиво, яке не відповідає стандартам безпеки, потрапило на ринок ще до того, як виявили порушення технології.

Раніше ми повідомляли, що в Україні супермаркети не мають права вимагати компенсації пошкоджених покупцем товарів у торговому залі. Крім того, в супермаркетах часто обманюють покупця написами про те, що магазин не несе відповідальності за збереження речей, які залишаються в камерах зберігання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волиньконтроль Показати IP 30 Січня 2023 15:16
Хто знайде в магазині дають премію 1000 грн.
Анонім Показати IP 30 Січня 2023 19:20
акриламід утворюється при смаженні/приготуванні їжі на всім відомій соняшниковій олії на домашній плиті, тому в нас вже імунітет має бути до цієї речовини.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus