USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

В Україні знищать десятки тисяч доз вакцини Pfizer

30 Вересня 2021 08:14
Міністерство охорони здоров’я утилізує 34 тисячі доз вакцини Pfizer, у яких були порушені умови зберігання.

Про це на зустрічі із журналістами сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

«Була інформація, що при транспортуванні був порушений холодовий режим. Ми цю вакцину (Pfizer – ред.) забрали і почали розслідування. Вона зберігається на складі. У нас не було чіткого доказу, що температурний режим дійсно був порушений. Саме тому вона зберігається на складі, йде судовий процес між постачальником і логістом. Ми не можемо допустити в обіг вакцину, де був порушений температурний режим», – розповів Ляшко.

Він уточнив, що йдеться про 34 036 доз вакцини.

Читати ще: Лікар назвала симптом легкого перебігу COVID-19

Стосовно вакцини AstraZeneca, термін придатності якої спливає в жовтні, за словами Ляшка, 1,7 тис. доз препарату будуть використані протягом 30 вересня.

Глава МОЗ наголосив, що жоден протермінованим препарат не може бути використаний.

«Ми розуміємо, яка вакцина коли прийшла на територію України. Ми розуміємо темпи споживання. Ми зараз працюємо з усіма мобільними бригадами, аби кололи в першу чергу ту вакцину, у якої швидше закінчиться термін придатності. Завжди спершу використовуються лікарські засоби, термін придатності яких найменший. Інші відкладаються в резерв, навіть якщо поставки відбуваються. Так побудований цикл усіх препаратів, щоб була якнайменша утилізація», – пояснив Ляшко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
123 Показати IP 30 Вересня 2021 08:35
На сайті президента петиція про Кримінальну відповідальність за примусову вакцинацію
Угу до 123 Показати IP 30 Вересня 2021 09:42
Скиньте цю петицію в реанімації, у яких лежать короновірусні хворі... Там буде саме справедливе голосування з питання вакцинації.
До дурбелика до 123 Показати IP 30 Вересня 2021 09:51
Невігластво авторів петиції зашкалює. Не розбираються а ні в питаннях медичних, а ні в правових. Для тормознутих повторю ще раз,- Європейський суд з прав людини визнав законним, примус до вакцинації з боку держави. Все, на цьому велика жирна крапка.
123 до До дурбелика Показати IP 30 Вересня 2021 13:53
З іншого боку, міністр чомусь забув про існування резолюції ПАРЄ від 27.01.2021 №2361(2021)«Вакцини проти COVID-19: етичні, правові та практичні міркування», у якій асамблея закликала держави-члени забезпечити, щоб ніхто не піддавався дискримінації за те, що не пройшов вакцинації. Більше того, цей документ зобов’язує інформувати громадян про те, що вакцинація не є обов’язковою, що ніхто не може зазнавати політичного, соціального чи іншого тиску для проходження вакцинації! Є ст. 8 Конвенції, яка захищає від втручання в приватне життя (включно з медичною автономію). Зрештою, є ст. 2 і ст. 3 Конвенції, захист права на життя і захист від нелюдського поводження, в рамках яких можна розглядати питання наслідків медичних експериментів, а також відмови в медичній допомозі або несвоєчасної медичної допомоги. Медики мають піднімати в людей природній імунітет. а не штучний, який зупиняє природній. А в реанімації лікують, як в Камінному віці. ПЕРЕСТАНЬТЕ МУЧИТИ ЛЮДЕЙ!!!!
До дурбелика до 123 Показати IP 30 Вересня 2021 14:58
На прививку зараз черги стоять, в пунктах вакцинації. Люди у нас адекватні, і на "антивакцинаторів" у котрих вуха з паРаши ростуть, нормальним людям нас*ати. Всі розуміють, що лише поголовна вакцинація спасла мільйони людей на планеті від безлічі хвороб, від безлічі страшних хвороб. Тому, цю петицію засуньте собі у ватне дупло.
дідо Показати IP 30 Вересня 2021 10:19
Тільки сПутнік, тільки сПутнік.
пиняботокс до дідо Показати IP 30 Вересня 2021 13:01
Для того й працюють ці антивакцинатори. Все в угоду ботоксній крисі і їхнім помиям під назвою "струтнік".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus