USD 41.20 41.39
  • USD 41.20 41.39
  • EUR 41.20 41.39
  • PLN 10.60 10.75

В Україні значно здорожчали молочні продукти: що буде далі з цінами

Сьогодні 07:16
Ціни на молочні продукти в Україні значно зросли через зниження виробництва молока та перебої з електропостачанням.

Про це повідомив аналітик Асоціації виробників молока Георгій Кухалейшвілі, пише ТСН.

Так, пастеризоване молоко тепер коштує до 49,86 грн за літр, кефір – до 87,20 грн за кілограм, а сметана – до 190,57 грн за кілограм, що робить ці продукти менш доступними для покупців.

Тривалі відключення електроенергії, спричинені російськими ракетними ударами по енергетичній інфраструктурі, призводять до перебоїв у роботі систем вентиляції та охолодження на фермах.

Читати ще: Дорожчі тільки в Польщі: в Україні рекордно ростуть ціни на помідори

Спека негативно позначається на продуктивності корів, які страждають від теплових ударів, що призводить до зниження обсягів виробництва молока. У результаті цього молокопереробні підприємства зіткнулися з суттєвим дефіцитом сировини.

Це спричинило збільшення закупівельних цін, що позначилося на вартості молочної продукції в магазинах. За інформацією Кухалейшвілі, ціни на основні молочні товари зросли на 20%.

Нагадаємо, Міністерство аграрної політики та продовольства України затвердило наказ, який вносить зміни до вимог безпечності та якості молока і молочних продуктів. У міністерстві пояснили, що нові вимоги посилять інституційну спроможність системи контролю в молочному секторі та його готовність до інтеграції з ринком молока Європейського Союзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus