USD 41.05 41.45
  • USD 41.05 41.45
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

В Україні змінили термін дії свідоцтв про допуск до перевезення небезпечних вантажів

29 Грудня 2023 06:12
Для транспортування паливних та вибухонебезпечних речовин організації мусять мати відповідні дозвільні документи, зокрема свідоцтва про допущення транспортних засобів до перевезення визначених небезпечних вантажів. Ці документи видають у сервісних центрах МВС. Строк їхньої дії на сьогодні становить 1 рік.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Лише впродовж 2023 року сервісні центри МВС видали та продовжили термін понад 40800 свідоцтв на перевезення небезпечних вантажів.

Раніше, якщо строк дії такого свідоцтва закінчувався під час воєнного стану, він автоматично продовжувався. Цим документом можна було користуватись на території України під час дії воєнного стану та впродовж 90 днів після його скасування.

Читати ще: В Україні внесли зміни до правил дорожнього руху. Що треба знати водіям

Нині ж Кабінет Міністрів України та МВС ухвалили низку постанов, якими скасовано продовження строків дії свідоцтв на перевезення небезпечних вантажів під час дії воєнного стану.

«Для отримання відповідного документа організація або перевізник звертаються до будь-якого зручного регіонального сервісного центру МВС. Фахівці здійснюють перевірку відповідності конструкції та спеціального обладнання транспортного засобу. Свідоцтво видають на всі транспортні засоби EX/II, EX/III, FL, AT, MEMU категорій N та O, які успішно пройшли обов’язковий технічний контроль та придатні до перевезення небезпечних вантажів», – йдеться в повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus