USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.50 10.63

В Україні змінили процедуру відкриття пенсійних рахунків

11 Листопада 2020 20:21
Кабінет Міністрів України спростив процедуру відкриття банківського рахунку для одержувачів пенсій та грошової допомоги.

Як передає УНІАН, відповідну постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» уряд прийняв під час сьогоднішнього засідання.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, це ще один крок для спрощення соціальної сфери – впровадження політики одного звернення в питанні призначення пенсій.

«Як це було раніше – потрібно було йти до Пенсійного фонду, потім до банку для відкриття рахунку, потім чекати, потім знову до банку. Це була ціла процедура, вона була досить обтяжлива, і під час коронавірусу процедура стала ще й дуже небезпечною. Тепер має запрацювати політика одного звернення, коли людина просто звертається до Пенсійного фонду, далі за зверненням самого фонду або органу соціального захисту буде відкрито рахунок у банку», – сказав Шмигаль.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, спрощення процедури відкриття поточних рахунків одержувачам пенсій та грошової допомоги передбачає можливість відкриття таких рахунків уповноваженими банками за бажанням одержувача за зверненням органів Пенсійного фонду та органів соціального захисту населення.

Зазначається, що такі зміни необхідні для зменшення кількості відвідувань громадянами установ при призначенні пенсії або грошової допомоги у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби, особливо небезпечної для осіб похилого віку.

«Для відкриття такого рахунку потрібно буде лише один раз звернутися до органу Пенсійного фонду України або органу соціального захисту населення, що сприятиме вибору одержувачами способу отримання виплат через поточні рахунки в уповноважених банках, поширенню практики використання безготівкових розрахунків і, відповідно, зменшенню контактів з іншими особами», – йдеться в пояснювальній записці до проекту постанови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Ще Показати IP 11 Листопада 2020 22:40
Хай той пенсійний перестане ганяти людей по установах через дебільні довідки. Ніколи раніше не посилали для підтвердження того що жінка була в декреті в установу де вона працювала більше двадцяти років тому за копіями наказів про те що вона йшла у декретну відпустку. А сьогодні прислали, бо не чітко видн печатку на тій сторінці трудової книжки де запис про зміну її прізвища у зв‘язку з одруженням, що було ще аж 1995р. А свідоцтва про шлюб і паспорта вам с. ки не достатньо?!!! Зайнятись нема чим, окрім як папірцями бавитись?! Подзвоню на гарячі урядові лінії і повідомлю, як ви працюєте в період карантину, ганяючи відвідувачів по установах і ширячі інфекцію. Дістали!(((
Марія Іванівна, м. Л Показати IP 12 Листопада 2020 10:39
Я звами повністю згідна. У червні місяці 2020 року, працівники пенсійного фонду з проспекту Грушевського, буд.1 в м. Луцьку, при оформлені пенсії, мене так заганяли по інстанціям, де я раніше працювала, хоча у моїй трудовій книжці записи були зроблені розбірливо, чітко та з видимими мокрими печатками. Ні шуруй туди, шуруй в другий архів, потім у третій архів. Давай підтверджуючі довідки. Тягнулося це все оформлення 2 повних місяці. Одним словом вимотали мені нерви, забрали життя не на один рік. Потім якось при черговому відвідуванні ПФ, виходить до мене молоденька працівниця фонду, і каже, ідіть Маріє Іванівно до відділення ПриватБанку і відкрийте пенсійний рахунок, щоб ми могли вам пенсію перераховувати. А це відбувалось все також під час карантину, жара не можлива, маску не знімаю, йду до банку, дивлюся там черга така сама як у пенсійний фонд. Знову півдня у черзі стою, знову млію та злюся. Отримала карточку пенсійну, вертаюсь до пенсійного фонду, черга людей стоїть на місці. Поки цю свою пенсію оформила...!? При Радянській владі такого бюрократизму не було. Я пам'ятаю, як мої батько з мамою оформлювали свої пенсії. Стільки часу і стільки нервів, як на це витратила я, вони не витрачали. Одним словом жити стало не краще, а ще гірше ніж було.
Психопланетарій, Лип Показати IP 12 Листопада 2020 12:51
Так, ви правильно кажете. Життя для законослухняних громадян України, які крім сім'ї, роботи і домашньої метушні нічого не бачать стало просто нестерпне та тяжке. А ось саме для шахраїв, які при Радянській владі сиділи у колоніях і яких нинішня влада випустила з тюрем та для раніше судимих українських чиновників життя якраз зараз на піку вседозволеності, а корупція аж зашкалює. Хто міг з нас українців подумати у далекому 1991 році, що ми проголосувавши за незалежність України отримаємо те, що зараз маємо: бідність, розруха, війна, корупція, ненависть та байдужість одного українця до іншого і т.д.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus