USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

В Україні змінили правила видачі номерних знаків на авто

24 Березня 2021 22:28
Міністерство внутрішніх справ видало наказ, згідно з яким кожний сервісний центр МВС видаватиме на транспортні засоби, незалежно від місця прописки власника, номерні знаки лише своєї області.

Про це інформує пресслужба Головного сервісного центру МВС.

«Міністерством внутрішніх справ України прийнято наказ від 02 березня 2021 року № 166, який набуває чинності з моменту опублікування. Він встановлює єдині зразки державних номерних знаків транспортних засобів та вимоги до них. Зокрема, визначені правила застосування, типи та основні розміри державних номерних знаків, встановлені вимоги до інформаційного змісту та технічних характеристик», - йдеться у повідомленні.

Як роз’яснюють у відомстві, основним нововведенням, що запроваджується, є зміна визначення адміністративно-територіальної належності транспортного засобу, а саме не за місцем прописки власника, як було дотепер, а за місцем здійснення реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу.

«Тобто, кожний сервісний центр МВС видаватиме на транспортні засоби, незалежно від місця прописки власника, номерні знаки лише своєї області», - зазначається у повідомленні.

Уточнюється, що ці вимоги не поширюються на номерні знаки, які громадяни залишили на платному зберіганні в сервісному центрі МВС.

Таке нововведення дозволятиме оптимізувати процес забезпечення сервісних центрів МВС номерними знаками, а також уникнути зайвих матеріальних витрат на виготовлення та логістичних витрат на доставку та зберігання у сервісних центрах МВС номерних знаків інших регіонів, пояснили в установі.

«У кінцевому результаті нововведення призведе до економії бюджетних коштів», - йдеться у повідомленні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Упс Показати IP 24 Березня 2021 23:00
Тобто якщо людина з маневич кумить машину в києві,то номера київські?а страховка теж буде як для міста київ?тобто вища??ото покращення
##Монархіст до Упс Показати IP 25 Березня 2021 09:47
Ай, в тому Києві нічого доброго за адекватні гроші нема...
Нейтрал Показати IP 24 Березня 2021 23:11
Ба-бах!!!Рішали сумуйте.люди будуть їхати з Луцької клоаки під назвою сервісний центр до себе.....в тихі регіони до незажерливих і простіших працівників.
Колік Показати IP 25 Березня 2021 07:53
Не можуть нормально організувати роботу, то шукаюьь причини! Пам'ятаю як реєстрував машину, сказали, що можна зареєструвати на усі регіони України, крім Волині нема номерних знаків, тобто на Волині немає номерних знаків Волині! Їм завжди чогось бракує!
##Монархіст до Колік Показати IP 25 Березня 2021 09:49
Все логічно - в будь-якому магазині першими закінчуються найбільш популярні товари.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus