USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

В Україні змінили правила продажу квартир: як це вплине на ринок

5 Січня 2023 17:17
Уряд ухвалив рішення, що повинно внормувати сферу будівництва та сприяти реалізації іпотечної програми «єОселя». Запроваджується мінімальний розмір гарантійної частки будівництва об’єктів, які будуть споруджені в майбутньому.

Для найбільших міст – Києва, Дніпра, Львова, Одеси та Харкова – розмір становитиме 10% загальної площі. Як зазначає прессслужба Мінекономіки України, для всіх інших населених пунктів країни він складатиме 5%, пише Obozrevatel.

«Ухвалено виважене і ретельно прораховане рішення. Яке, по-перше, зберігає наявні стимули роботи будівельної галузі, що дуже важливо з огляду на потреби відновлення країни. По-друге, мотивуватиме забудовника завершувати об’єкти будівництва, щоб зняти з нього обтяження та отримати прибуток. По-третє, надає достатні гарантії для завершення будівництва третіми особами в результаті настання визначених законом обставин», – розповів перший заступник міністра економіки України Денис Кудін.

Також рішення, ухвалене Кабміном 3 січня, важливе з огляду на запуск програми іпотечного кредитування «єОселя» на ринку первинної нерухомості. Для визначення банками ризиковості операції з видачі іпотеки об’єкт незавершеного будівництва має бути внесений до державного реєстру з визначенням відсутності обтяження щодо гарантійної частки, додав Кудін.

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації повноцінно запускає в застосунку «Дія» послугу доступного кредитування «єОселя», в межах якої українці зможуть отримати іпотеку на отримання житла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus