USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

В Україні змінили порядок виплат переселенцям: про які нововведення треба знати

5 Грудня 2023 07:37
В Україні уряд дещо змінив порядок виплат внутрішньо-переміщеним особам (ВПО). Переселенці, які деякий час проживали за кордоном, можуть звертатися по призначення виплат через 15 робочих днів після повернення у країну.

Також у разі повторного переміщення внаслідок обов’язкової евакуації після 1.08.2023 року особи, які раніше отримували виплати, зможуть отримувати допомогу протягом ще 6 місяців. Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Читати ще: Майже 180 тисяч українців позбавлять виплат переселенців

Крім того, ВПО отримуватимуть виплати протягом трьох місяців після дати завершення бойових дій (можливих бойових дій) або тимчасової окупації у населених пунктах, із яких вони перемістилися.

Раніше повідомляли, що в Україні частина громадян може отримати фінансову допомогу від УВКБ ООН (Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй у справах біженців). Виплати здійснюються тим українцям, які ще не отримували допомогу від міжнародних організацій.

Читати ще: Фінансова допомога ВПО від ООН: де і коли у Нововолинську можна оформити виплати

Фіндопомога виплачується протягом трьох місяців. Також можна отримати виплату в розмірі 2220 грн для підготовки на зимовий період. При цьому сукупний дохід не повинен перевищувати 5400 грн на кожного члена сім’ї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus