USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

В Україні змінюються правила будівництва житлових будинків

22 Серпня 2019 09:14
З 1 грудня в Україні набудуть чинності нові державні будівельні норми (ДБН) щодо проектування житлових будинків «Житлові будинки. Основні положення» з підвищеними вимогами до енергоефективності, відкритості і доступності житла.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з посиланням на слова заступника міністра Лева Парцхаладзе.

«Вони (нові ДБН, – ред.) дозволяють проектувати кухні-ніші у квартирах, підвищують вимоги до енергоефективності житла, його відкритості і доступності, регламентують обов’язкові ліфти в будинках з 4-ма і більше поверхами, прибирають стару норму проектування радіоточок в кожній квартирі, дозволяють вбудовувати громадські заклади на будь-яких поверхах і ще багато інших змін», – цитує прес-служба Парцхаладзе.

Відзначається, що обов’язкові до виконання нові будівельні норми будуть поширюватися на нове будівництво, реконструкцію, капремонт та технічне переоснащення житлових будинків висотою до 73,5 м включно.

При цьому будинки з більшою висотою будуть регулюватися будівельними нормами щодо висотних будинків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 22 Серпня 2019 11:04
"вбудовувати громадські заклади на будь-яких поверхах.." ви хоч уявляєте що на любому поверсі тепер може з'явитись казино,піцерія...?А вільне планування несучих стін не передбачене?А для чого радіоточка в квартирі,навіть ніхто не знає,єдине джерело у випадку війни чи іншому випадку відключення інтернету,мобільного зв'язку по якому можна повідомити населення...Розумні люди розробляли ці ДБН,прийшли молоді,думають що все знають і зробили по своєму,коли почнуть падати будинки,от тоді знов змінять
Ура! до Анонім Показати IP 22 Серпня 2019 23:15
А з радіоточкою то да, не знає мололбож для чого те чудо техніки, нее знає. А ще колись як від ворога боронились, то на сторожових баштах сигнальні вогні запалювали ...І це б в ДБН включити б, що би населення повідомляти в случаї чьо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus