USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

В Україні з’явився перелік виробництв з виготовлення протезів: чим він корисний

9 Жовтня 2023 23:47
На сайті державного Інформаційно-обчислювального центру Міністерства соціальної політики з’явилася інформація про підприємства, які виробляють протези, ортези та ортопедичне взуття.

Про це повідомили у Мінсоцполітики, пише УП. Життя.

За допомогою дашборду можна дізнатися про розташування підприємств та їхні контактні дані, а також фільтрувати дані за регіоном, районом чи територіальною громадою.

Крім того, доступна інформація про те, наскільки завантажене обране підприємство, його спроможність виготовлення протезів верхніх та нижніх кінцівок.

Читати ще: В Україні запрацювала перша клініка з протезування

«Відтепер, обираючи протезне підприємство, будь-хто може онлайн перевірити його завантаженість. Ця інформація дозволить зрозуміти, чи доведеться чекати у черзі на протезування», – зазначила міністерка соцполітики Оксана Жолнович.

Підприємства, які виробляють протези, також можуть подати свої дані на дашборд, заповнивши форму.

Читати ще: У Ковелі безкоштовно виготовляють протези рук і ніг

У відомстві наголошують: щоб отримати протез безплатно, не потрібно чекати встановлення інвалідності, збирати кошти та їхати за кордон: держава забезпечує протезом кожного, хто його потребує.

«Безоплатно протези можуть отримати не лише військові, а й цивільні громадяни, які постраждали внаслідок воєнних дій. Для військових гранична вартість протеза, яку покриває держава, втричі вища. Максимальна компенсація вартості – 2 млн грн. Ця сума дозволяє гарантувати високу функціональність протеза», – кажуть у міністерстві.

Наразі в Україні працює близько 50 протезно-ортопедичних підприємств, які внесені до Реєстру Держлікслужби як виробники медичних виробів, що відповідають умовам технічних регламентів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus