USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

В Україні з'явився батальйон з колишніх в'язнів

10 Липня 2024 12:19
В Україні сформували батальйон «Характерники», що складається з громадян, які відбували покарання в місцях позбавлення волі.

Про це повідомили у 24 окремій механізованій бригаді імені короля Данила.

«Новобранці нашої бригади скористались можливістю отримати другий шанс та приєднатись до виконання священного обов’язку у великий війні за Незалежність. Зазначимо, що серед них дуже багато патріотів, які неодноразово виявляли бажання захищати Батьківщину. Є чимало людей з бойовим досвідом», – йдеться у повідомленні 24 ОМБр.

Читати ще: Скільки засуджених із Волині мобілізувалися до лав ЗСУ

Зазначається, що вони вже склали Військову присягу на вірність українському народові та виголосили молитву українського націоналіста.

Найближчим часом «Характерники» почнуть виконувати бойові завдання та покажуть себе на полі битви.

Нагадаємо, 17 травня Президент Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених. Закон передбачає умовно-дострокове звільнення від відбування покарання для засуджених, які вирішать підписати контракт із ЗСУ.

Засуджені, які будуть мобілізовані до армії, нестимуть службу виключно у спеціальних підрозділах при військових частинах.

У червні повідомлялося, що вже понад 2750 засуджених чоловіків були звільнені з українських в’язниць для участі в бойових діях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 10 Липня 2024 12:51
В'язні, священий обов'язок, молитва націоналіста...... Ото написали.
123 Показати IP 10 Липня 2024 13:08
то буде сила народна !
rrrr Показати IP 10 Липня 2024 13:59
Батальон Штрафбат!!!(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus