USD 41.20 41.39
  • USD 41.20 41.39
  • EUR 41.20 41.39
  • PLN 10.60 10.75

В Україні зареєстрували новий препарат для лікування коронавірусу

26 Січня 2022 14:24
Міністерство охорони здоров’я зареєструвало препарат для лікування COVID-19 «Молнупіравір» для екстреного застосування.

Про це пише ТСН.

Як повідомляється, препарат використовують для лікування COVID-19, в першу чергу, для груп ризику, щоб убезпечити хворих від переходу із легкого ступеня тяжкості захворювання до середнього та важкого.

«Ми почали готуватися до чергової хвилі ковіду завчасно. Тому ще минулого року розпочали перемовини щодо закупівлі 300 тис. курсів препарату «Молнупіравір». Нині МОЗ завершило реєстрацію препарату, тому очікуємо його постачання найближчим часом», – зазначив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

У МОЗ пояснюють, що «Молнупіравір» – це препарат прямої дії, який блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду, і так запобігає розмноженню вірусу та знижує ризик важкого перебігу хвороби.

Препарат випускатимуть у формі пігулок, тому він не матиме особливих вимог зберігання і його буде зручно приймати.

У міністерстві зазначають, що у світі ці ліки використовують для пацієнтів, які мають хоч один фактор ризику: надмірну вагу, вік понад 60 років, цукровий діабет або хвороби серця.

Нагадаємо, на початку листопада Велика Британія стала першою країною у світі, яка схвалила препарат «Молнупіравір». Також ці ліки схвалили і у ЄС.

За інформацією виробника, засіб знижує здатність коронавірусу розмножуватися в клітинах організму і таким чином уповільнює подальший розвиток COVID-19.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Підпільник Кіндрат Показати IP 26 Січня 2022 16:28
п. Комаріда, де? коли? і за скільки можна купити? Озвучте, а не просто ляпайте язиком аби що!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus