USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70

В Україні запускають національний кешбек: за купівлю вітчизняних товарів повертатимуть 10%

Сьогодні 18:57
Кабінет міністрів затвердив порядок надання грошової допомоги українцям «Національний кешбек». Відповідно до нього, громадяни отримуватимуть компенсацію 10% вартості придбаних українських товарів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки, передає Бабель.

Програма запрацює 2 вересня 2024 року. Її запуск відбуватиметься у два етапи:

- виробники та продавці подадуть через портал «Дія» заявку на участь у програмі й зареєструють перелік товарів;

- українці відкриють спеціальні рахунки, почнуть отримувати кешбек та зможуть переглядати суму нарахованого й виплаченого кешбеку в застосунку «Дія».

Читати ще: Волинські підприємства стали учасниками «Зроблено в Україні»

Отримані в межах кешбеку кошти можна буде витратити на послуги – медичні, комунальні, спорт, кіно, квитки на потяг тощо. Або задонатити на ЗСУ чи купити військові облігації. Максимальний обсяг кешбеку – три тисячі гривень за місяць.
Кешбек надаватимуть на товари українського виробництва, зокрема й на ліки та медичні вироби. При цьому його не нараховуватимуть на підакцизні товари.

Участь покупців, виробників і продавців у програмі добровільна, тож чи є кешбек на конкретний товар у конкретному магазині, покупця інформуватиме заклад торгівлі. Це також можна буде перевірити на сайті програми.

Читати ще: У Луцьку відкрили офіс «Зроблено в Україні»

Щоб отримувати кешбек, громадянину необхідно відкрити спеціальний рахунок та отримати віртуальну або фізичну карту в своєму банку чи у додатку. Дати згоду на передання даних про транзакції під час купівлі товарів з вибраних карток. І далі в мобільному застосунку «Дія» обрати послугу «Національний кешбек».
Накопичені за місяць кошти надходитимуть на створену картку раз на місяць до 20 числа наступного місяця. Наприклад, кешбек за товари, придбані у вересні, надійде на рахунок до 20 жовтня. Зняти готівку з рахунку, куди нараховують кошти за кешбек, буде неможливо. Використати гроші, нараховані у 2024 році, можна буде до 31 січня 2025 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus