USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

В Україні запрацювала гаряча лінія з питань енергетики

Сьогодні 16:08
20 липня почала працювати урядова гаряча лінія 15-49 під назвою «СТРУМ», на яку можуть звертатися громадяни та бізнес для розв’язання питань, пов’язаних з енергетичною галуззю, зокрема встановлення альтернативних джерел енергії для забезпечення власної енергонезалежності.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України, передає Укрінформ.

Звернувшись на цю телефонну лінію, можна дізнатися, як посилити енергонезалежність оселі або підприємства, отримати інформацію про державні фінансові програми підтримки для встановлення додаткових потужностей генерації електроенергії та інші поточні питання щодо ситуації в енергетиці.

Консультації з енергетичних питань за номером 15-49 можна отримати безплатно й цілодобово, наголосили у Міністерстві.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, метою запровадження урядової телефонної лінії «СТРУМ» є забезпечення українців необхідною та доступною інформацією про можливості підключення альтернативних джерел енергії, отримання державної фінансової підтримки, детальних консультацій та розв’язання проблемних питань із встановленням та підключенням обладнання.

Читати ще: Кабмін дозволив ОСББ брати доступні кредити для купівлі генераторів

Галущенко наголосив на важливості розвитку розподіленої генерації, оскільки її впровадження надасть можливість забезпечити енергонезалежність українців та локальні потреби в генерації та загалом енергетичну безпеку України».

У зв’язку з цим уряд ухвалив низку важливих рішень і фінансових програм для стимулювання розвитку розподіленої генерації.

Читати ще: В Україні визначили місця, де розташують малі електростанції, – Міненерго

Гаряча лінія почала працювати в рамках реалізації урядом комплексу дієвих заходів для підтримки української енергетики і кожного українця та підготовки до надважливого осінньо-зимового періоду, підкреслили в Міненерго.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus