USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.77

В Україні загинули 12 медиків, 47 отримали важкі поранення

10 Червня 2022 19:09
Від початку повномасштабної війни РФ проти України загинули 12 медиків, ще 47 – тяжко поранені. Однак ці цифри можуть бути суттєво вищими.

Про це в інтерв’ю «Українській правді» заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«12 вбитих російськими окупантами та 47 тяжко поранених. Це верифіковані цифри. Потенційно кількість більша, але поки немає підтвердження», – повідомив Ляшко.

Відповідаючи на питання щодо забезпеченості системи охорони здоров’я лікарями, міністр запевнив, що наразі критичної ситуації немає.

«Зараз критичної недостачі з лікарями немає, бо в нас є черга з іноземних лікарів, які готові приїжджати в Україну. Ми ж також відкриті, але говоримо, що краще приїжджати тоді, коли від нас приходить запит, хто потрібен лікарні, наприклад, анестезіолог чи травматолог. Тоді ми просимо – приїжджайте своєю бригадою, ми вам скажемо, в яку лікарню», – розповів міністр.

Читати ще: Пояснили, у якому випадку лікарів на окупованих територіях вважатимуть зрадниками

Водночас він додав, що ситуація залежить від місця, про яке йдеться. Одна справа захід України чи центр. Інша справа в зоні бойових дій та на території, де Росія намагається встановити окупаційний режим.

Ляшко також повідомив, що наразі залишається проблема еміграції лікарів.

«Вона є, і, насамперед, це жінки, жінки з дітьми, які вимушено залишають Україну, щоб забезпечити безпеку дітям. Тому така ситуація є. Чи вона критична для нас зараз? Ні. Зі спілкування з прифронтовими лікарнями виглядає, що більшість медичних працівників залишається на робочому місці», – запевнив очільник МОЗ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus