USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.40
  • PLN 10.35 10.50

В Україні зафіксували першу смерть від нового штаму коронавірусу FLiRT

Сьогодні 09:16
В Івано-Франківській області від нового штаму COVID-19 FLiRT померла 80-річна жінка, її діагноз підтвердили в лабораторії.

Про це гендиректор Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я Руслан Савчук повідомив у Суспільному.

«Лабораторно ми підтвердили, що в її організмі був субваріант FLiRT класичного штаму Omicron. Жінка мала також супутні захворювання – цукровий діабет, ішемічну хворобу серця», – зазначив Савчук.

За його словами, основним діагнозом була коронавірусна хвороба. Жінка мала всі її симптоми, діагноз був клінічно та лабораторно підтверджений.

Свого часу пенсіонерку госпіталізували до однієї з лікарень Івано-Франківська з високою температурою у важкому стані. Її пролікували, після чого стан вдалося стабілізувати.

Читати ще: На Волині кількість хворих на COVID-19 зросла утричі. Чи виявили новий штам FLiRT

У подальшому хвору перевели до терапевтичного відділення. Через кілька днів вона померла.

«Тобто з часу госпіталізації до моменту, коли їй стало гірше і пацієнтка померла, минуло 20 днів. Медики надавали всю можливу допомогу, але COVID-19 забрав її життя», – зауважив керівник центру.

Він додав, що в Івано-Франківській області штам FLiRT на сьогодні підтверджений лише в померлої жінки, однак загалом коронавірусна хвороба активно циркулює. Так, у липні кількість хворих зросла на 11% порівняно з попереднім місяцем.

Раніше у МОЗ інформували, що новий штам коронавірусної інфекції FLiRT передається від людини до людини швидше, ніж попередні штами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus