USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

В Україні зафіксовано вже п’ять випадків штаму коронавірусу FLiRT

Сьогодні 15:05
В Україні зафіксовано вже п'ять випадків захворювання на новий субваріант ковіду FLiRT, один із них –летальний.

Про це Укрінформу повідомив заступник міністра охорони здоровʼя, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

«За останні два тижні в Україні зареєстровано п'ять випадків субваріанту коронавірусу FLiRT. Три – у Києві, один випадок у Житомирській області та один летальний випадок у Івано-Франківській області», – сказав Кузін.

На сьогодні, за його словами, територією України циркулює 10 штамів вірусу SARS-CoV-2 – це різні субваріанти штаму Omicron.

Читати ще: На Волині кількість хворих на COVID-19 зросла утричі. Чи виявили новий штам FLiRT

Він нагадав, що новий штам було зафіксовано у світі в березні 2024 року. Серед особливостей – він швидше поширюється, ухиляється від імунної відповіді, тобто може призвести до повторного захворювання на ковід. У групі ризику – люди поважного віку, люди з супутніми неінфекційними захворюваннями, а також ті, хто не отримав повного курсу щеплення.

«Щодо клінічної картини поки немає інформації, що він протікає або надто небезпечно, або провокує важкі ускладнення. Станом на сьогодні симптоми залишаються такі самі, єдиною характеристикою на початку захворювання є значне підвищення температури, яку важко збивати. Але недуги частіше минають без пневмонії», – сказав Кузін.

Читати ще: Вірус, який є збудником COVID-19, поширений у дикій природі, – вчені

Як зазначив головний санітарний лікар, наразі не йдеться про запровадження якихось протиепідемічних заходів.

«Поки що ми не робили б таких прогнозів. Тому що в тих країнах, які раніше за Україну відчули хвилю FLiRT, спостерігають підвищення рівня захворюваності, але це не призводить до введення карантинних або обмежувальних заходів», – сказав Кузін.

Як додав заступник міністра, вакцина проти ковіду залишається ефективною для штаму Омікрон.

Рекомендації щодо профілактики захворювання, за словами Кузіна, залишаються такими самими: обмеження відвідування громадських місць, провітрювання приміщення, вакцинація, миття рук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP Сьогодні 15:35
Ще карантин зробіть вдодачу до війни..... За що жити,дітей чим кормити ??????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus