USD 41.50 41.88
  • USD 41.50 41.88
  • EUR 41.60 41.88
  • PLN 10.50 10.70

В Україні заборонили політпартію «Наш край»

20 Червня 2024 15:56
Восьмий апеляційний адмінсуд задовольнив позов Мін’юсту про заборону політичної партії «Наш край».

Окремі екскерівники та функціонери цієї політсили причетні до проведення підривної діяльності проти України, повідомила пресслужба СБУ.

«Зокрема вони поширювали антиукраїнську пропаганду, закликали до насильницького повалення конституційного ладу. Деякі із функціонерів перейшли на бік ворога і підтримали російську військову агресію», – сказано в повідомленні.

Загалом до співпраці з РФ причетні десятки представників регіональних осередків «Нашого краю». Більшість із них перебуває на тимчасово окупованих регіонах України, де займають різні «посади» в загарбницьких органах Російської Федерації.

Читати ще: Ціна питання $2,5 мільйона: СБУ викрила спробу продати «прохідне» місце в партії «Наш край»

Наразі тривають комплексні заходи для притягнення кожного з них до відповідальності за злочини проти України.

Відповідно до рішення суду майно, кошти та інші активи політичної партії «Наш край» будуть передані у власність держави.

Раніше Восьмий апеляційний адмінсуд забезпечив позов Мін’юсту і заборонив банківським установам вчиняти будь-які дії з рахунками, які належать забороненій партії.

Загалом із початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні заборонили 19 проросійських політичних партій.

У липні 2023 року Служба безпеки України повідомила про підозру Євгенію Мураєву в державній зраді. За даними слідства, Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал «Наш» для масового поширення кремлівських наративів в інформаційному просторі України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ВІРУС Показати IP 20 Червня 2024 17:13
ПЕРУНА ПОВАЛИЛИ,ЛЕНІНА ПОВАЛИЛИ І ЦИХ ПОВАЛИМО.....
Ніхто не забутий, ні Показати IP 20 Червня 2024 18:47
А нуно назвіть фамілії волинських і луцьких члєнів того Нашого краю ! Їх відразу видно - вони вже вуха прищулили, хвости піджали, залягли ! Правда, Ромцю, Славцю .... .
Зелений змій Показати IP 20 Червня 2024 19:50
А як бути з колобарантами від партії влади?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus