USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

В Україні заборонили користуватися кондиціонерами. Кому саме

8 Червня 2024 11:58
Кондиціонери впливають на дефіцит електроенергії в системі. Якщо населення не буде їх вмикати, то ми можемо «практично обійтися без відключень».

По це в ефірі телеканалу 1+1 повідомив прем’єр Денис Шмигаль, передає ТСН.

«Ми з себе почали, але показуємо приклад не лише у відновленні, у розширенні нашої генерації – ми також маємо економити електроенергію. Сьогодні масові відключення в більшості міст, в більшості регіонів пов’язані з тим, що зростає температура, зростає включення кількості кондиціонерів...

Наприклад, в місті Києві це 350 мегават – це половина всього споживання. Якщо не включати кондиціонери, ми практично можемо проходити без відключень людей. Тобто, уряд прийняв відповідне розпорядження: в усіх державних будівлях, в Кабміні, в міністерствах, в усіх державних підприємствах заборонено користуватися кондиціонерами. Ми їх опечатуємо, закриємо цю можливість на це літо, це дасть значну економію», – розповів Шмигаль.

Читати ще: Шмигаль анонсував роздачу грошей на встановлення сонячних панелей: хто може отримати

Він також додав, що уряд закликає робити це місцеве самоврядування, бізнес.

«Окремо звертаюсь до місцевої влади щодо розумного обмеження вуличного освітлення та парків, вивісок, реклами. Усе це також варто обмежити. Там, де можна не використовувати кондиціонери, де вони не використовуються в технологічному процесі, або якщо це не лікарня... Рішення прийнято: державна влада це літо проходить без кондиціонерів. І це приклад, пропоную всім долучатись», – підкреслив прем’єр.

Читати ще: Світла може не бути не лише влітку: «Укренерго» закликає готуватися до непростої зими
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Олексій Показати IP 8 Червня 2024 12:09
Причина збільшення споживання електроенергії полягає в тому, що люди пересідають на електроавтомобілі
Василь Показати IP 8 Червня 2024 13:01
Суть в тому.що кожна влада хотіла сподобатись виборцям і не підвищувала тарифи до собівартості,що і привело до величезного марнотратства в межах країни.На одиницю продукції,на обігрів будинків витрачаємо прибл. в 3 рази більше,ніж в європейських країнах.хоча ссср давно пройшов.А тепер прийдеться різко підвищувати тарифи-міра непопулярна.але необхідна.І будувати малі(квартальні )котельні,щоб пройти опаль. сезон.Все було відомо вже з 14 року і влада Луцька була попереджена про дані проблеми в 17р.А тепер Кучеренко О. піднімає питання тарифів-запізно.
Анонім до Василь Показати IP 8 Червня 2024 21:37
Ну ти і прибулець з іншої планети.
Анонім до Василь Показати IP 8 Червня 2024 23:50
Собівартість електроенергії з аес 1,40 . Це з урахуванням корупції в енергоатомі.
Всім Показати IP 8 Червня 2024 18:37
І як ви збираєтеся це заборонити ??? А якщо вже ж таки хтось скористається кондиціонером - розстріляють, посадять чи оштрафують ??? Якщо так, то на основі чого ???
Ще не зовсім свідоми Показати IP 9 Червня 2024 17:32
Нарешті. Уряд згадав, що "працюють кондьори".Жара кабанам у кабінетах. Зніміть краватки. Потрібно це тридцять років тому зробити
Службовець до Ще не зовсім свідоми Показати IP 20 Червня 2024 11:11
Ти кабани у краватках можуть і вдома посідіти. А свичайні люди, яки сидять по кабінетах приймаючи пенсіонерів та інвалідів повинні здохнути.
Василь Показати IP 10 Червня 2024 19:12
Середня вартість ел.енергії в Європі складає приб.0,15євро.Отже,імпортна ел.енергія буде коштувати як мін. 7гр.Вже зараз є пропозиції по 12гр.Собівартість ел.енергії по 1.4гр з атомних може бути тільки на інших планетах.А ще потрібно донести цю ел.енергію,хоч відром.до розподільчих мереж,потім з РЕС до споживача-також затрати.Хоча нарікання на корупційну складову в ціні також є досить справедливими,враховуючи зарплати по 2млн. гр. у топ.менеджерів.Але корупція по цілій державі-ел. енергія не виняток.
Артур Показати IP 3 Липня 2024 04:51
Взагалі заборонити законом використання кондиціонерів. Постійна сирість під будинком капання по підвіконнях, шум. І взагалі ці коробки псують вигляд будинку!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus