USD 41.20 41.39
  • USD 41.20 41.39
  • EUR 41.20 41.39
  • PLN 10.60 10.75

В Україні з жовтня можуть різко зрости тарифи на інтернет. Яка причина

Сьогодні 18:55
Українців вже від жовтня очікує серйозне зростання тарифів, а також проблеми з доступом до інтернету. Все через перспективу переходу на загальну систему оподаткування.

Про це заявили учасники ринку комунікаційних послуг, пише Today.ua.

Вказується, що така процедура може ховати спробу монополізації ринку на користь компаній-гігантів.

Як зазначила виконавча директорка групи компаній «Мій провайдер» Людмила Кокоровець, це призведе до закриття багатьох дрібних компаній, що працюють у селищах та селах.

«А якщо вони і надаватимуть свої послуги, то зовсім за інші гроші. Це призведе до того, що в Одесі люди платитимуть за інтернет умовно 300 гривень на місяць, а де-небудь у віддалених районах – 1300 і більше», – додала вона.

Читати ще: Світла нема – зникає звʼязок та інтернет: чи впораються мобільні оператори із блекаутами взимку?

Також зазначається, що в Україні існує конкуренція між невеликими компаніями, що дозволяє пропонувати клієнтам адекватні ціни та якісні послуги.

«Ринок, позбавлений конкуренції, неминуче втратить у якості послуг і прийде до зростання цін», – заявив представник компанії IT-KARKAS Роман Перун.

Своєю чергою, голова Одеської ОВА Олег Кіпер запропонував провайдерам створити робочу групу і систематизувати їхні пропозиції, щоб у нього був чіткий план дій.

«Це всеукраїнське явище, тому Одеса не може автономно щось змінити, і треба звертатися до Державної фіскальної служби», – резюмував він.

Читати ще: Найгірша ситуація – в Києві. Лише 37% українців матимуть інтернет у разі відключень світла
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
321 Показати IP Сьогодні 19:17
Навіщо вам той інтернет? Там одну зраду постять. Дивіться краще незламний та потужний Телемарафон. Там говорять тільки потужну правду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus