USD 40.50 40.83
  • USD 40.50 40.83
  • EUR 40.75 40.90
  • PLN 10.00 10.15

В Україні визначили місця, де розташують малі електростанції, – Міненерго

26 Червня 2024 07:16
Для нарощування потужностей до наступної зими триває активна робота з міжнародними партнерами, бізнесом і місцевою владою щодо встановлення розподіленої генерації на місцях.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міненерго.

«По всій території країни визначено локації, де можуть бути встановлені газові турбіни та газопоршневі установки, які дозволять забезпечити критичні потреби в електропостачанні у холодний період», – сказав міністр під час зустрічі з директором Секретаріату Енергетичного співтовариства Артуром Лорковським.

Читати ще: Світло вимикатимуть набагато частіше: в «Укренерго» дали невтішний прогноз до кінця липня

Сторони обговорили можливість закупівель відповідного устаткування за кошти Фонду підтримки енергетики України, який створено навесні 2022 року. Наразі загальна сума внесків донорів до Фонду (перерахованих та анонсованих) складає понад €545 млн.

За словами Артура Лорковського, за результатами проведеної у Берліні Конференції з відновлення України наразі очікують на нові надходження до Фонду від донорів.

Читати ще: Україна втратила понад 9 ГВт потужностей генерації через російські атаки, – Шмигаль

Окрему увагу під час зустрічі було приділено питанням логістики постачання в Україну енергетичного обладнання від країн-партнерів, а також захисту енергетичних об'єктів.

Крім цього, сторони обговорили питання подальшої інтеграції українського електроенергетичного ринку до європейського та законопроєкти, важливі для її реалізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus