USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

В Україні виробники зможуть реєструвати продукти з географічним зазначенням

31 Серпня 2024 22:49
В Україні набули чинності нові правила реєстрації географічних зазначень, які дозволять місцевим виробникам захистити унікальність своєї продукції.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

«Новий наказ Міністерства економіки, зареєстрований (у Міністерстві юстиції, – ред. )24 липня 2024 року, встановлює чіткі вимоги до реєстрації географічних зазначень для сільськогосподарських товарів, харчових продуктів та спиртних напоїв. У нових правилах детально описано, хто має право на реєстрацію, які документи необхідно подати, і як оформити специфікацію товару», – йдеться у повідомленні.

До того ж нові правила адаптовані до регламентів Європейського Союзу, що дозволить українським географічним зазначенням бути офіційно визнаними і захищеними на території ЄС.

Читати ще: «Гуцульська бриндзя»: в Україні зареєстрували перший географічний бренд

«Використання географічних зазначень не лише підкреслює унікальність українських продуктів, але й сприяє розвитку наших аграрних регіонів. Це допомагає зберегти традиції та знання, що передавалися місцевими виробниками з покоління в покоління», – прокоментував заступник міністра економіки Віталій Кіндратів.

Детальніше ознайомитися з новими правилами можна за посиланням.

Географічне зазначення – це назва місця, яка вказує на походження товару з певного регіону і підтверджує його особливі властивості, репутацію або характеристики, що залежать від цього місця.

Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій 31 липня 2024 року зареєстрував нове географічне зазначення – Херсонський кавун. Ним позначатимуть баштанні, вирощені на піщаних ґрунтах Таврійського регіону на території Скадовського, Херсонського, Каховського районів Херсонської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus