USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.50 10.63

В Україні виготовляють фальшиве масло в кожній області, – Союз споживачів

15 Листопада 2020 18:34
Підприємства, що були звинувачені Антимонопольним комітетом України у фальсифікаті вершкового масла, можуть уникнути сплати мільйонних штрафів. Вони продовжують працювати, випускати та реалізовувати неякісну продукцію.

Про це в ефірі телеканалу Obozrevatel розповів виконавчий директор всеукраїнської громадської організації «Спілка споживачів України» Максим Несміянов.

«У Київській області є заводи, які підробляють масло, підроблене масло робиться в кожній області, але держава нічого не бачить», – заявив він.

У цьому контексті він навів приклад заводу в місті Тараща Київської області. «У Таращі розташований завод, він робить масло, в якому рослинних жирів та пальмової олії 98%. Заходиш на ринок «Лісовий», там є точки, де це масло продається по 22 гривні за пачку», – повідомив Несміянов.

За словами експерта, підприємство «схоже на Чорнобильську зону», функціонує на застарілих технологіях і «вбиває екологію».

Говорячи про перспективи притягнення до відповідальності недобросовісних виробників, він зауважив, що це навряд чи можливо. «Ми почули про гучні штрафи. Але давайте розберемося, хто їх платить і коли? Ця справа піде в суди і, найімовірніше, років через п’ять вона розвалиться. Питання в тому, як вони доведуть свою правоту. Дуже багато справ у судах розпадається на першому етапі».

Несміянов наголосив, що контролем якості продуктів повинен займатися не Антимонопольний комітет, а Державна служба з безпеки харчових продуктів і захисту прав споживачів.

«Але ніхто нічого не контролює, і на ринок випускається сумнівний небезпечний продукт», – констатував він.

Відповідаючи на питання, чому з фальсифікацією вершкового масла так важко боротися, він пояснив: «Це дуже вигідний бізнес, і він просто тупо з кимось ділиться».

Як повідомлялося, в Україні п’ять молочних компаній викрили на підробці масла. Антимонопольним комітетом було проведено масштабне дослідження, яке визначило 5 фірм, які торгують фальсифікатом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Настя Показати IP 15 Листопада 2020 18:58
А нащо дають дозвола?
скептик до Настя Показати IP 15 Листопада 2020 20:16
не нащо, а за скільки
Свідок Показати IP 15 Листопада 2020 19:12
Купуйте виключно Шацьке масло! Якщо на базарі з ящика , то має бути не целофан, а вощений папір.
ABC до Свідок Показати IP 16 Листопада 2020 00:57
О так - вощений папір - це просто гарантія якості. Він же дуже дорогий і його неможливо підробити.
Тетяна Показати IP 16 Листопада 2020 08:41
Відкрийте очі! Де ви бачите великі молочні ферми і випас великих стад корів? Поголів'я худоби зменшилось до мінімуму навіть у сільських господарів. То звідки ж стільки " масла" на прилавках магазинів і супермаркетів? І ви все ще вірите що воно натуральне?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus