USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.55 41.85
  • PLN 10.60 10.80

В Україні ввели заборону на пересилку деяких продуктів і товарів

Сьогодні 07:39
Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка уточнює та розширює перелік заборонених для пересилання поштою товарів та продуктів харчування.

Як передає Укрінформ, відповідна постанова від 10 вересня 2024 р. № 1045 оприлюднена на Урядовому порталі.

Так, змінами до постанови Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2023 р. № 958 у переліку вкладень, заборонених до пересилання у поштових відправленнях, передбачено, що під заборону підпадають харчові продукти, якщо на планову дату доставки відповідного поштового відправлення одержувачу закінчується встановлений строк придатності таких харчових продуктів. Раніше йшлося про заборону до пересилання продуктів, строк придатності яких не перевищує 10 днів.

Читати ще: «Укрпошта» підвищила тарифи на відправлення по Україні. В чому причина

Крім того, уряд уточнив умови пересилання у внутрішніх поштових відправленнях нумізматичної продукції, алкогольних напоїв із вмістом спирту етилового понад 8,5% об’ємних одиниць (крім тих, що не підлягають маркуванню марками акцизного податку відповідно до податкового законодавства України), тютюнові вироби, рідини, що використовуються в електронних сигаретах (на яких відсутні марки акцизного податку встановленого зразка).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus