USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

В Україні вшановують пам'ять Героїв Небесної сотні

20 Лютого 2021 14:07
20 лютого Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної сотні. Цьогоріч відзначають cьомі роковини кривавих подій під час Революції гідності, коли загинули понад 100 протестувальників.

У цей день у багатьох містах України традиційно проводяться меморіальні заходи, присвячені пам’яті загиблих учасників. Обмежують проведення розважальних заходів, спортивних змагань та вносять відповідні зміни до програм теле- і радіопередач. До Дня Героїв Небесної сотні Національний музей Революції гідності у Києві підготував низку мистецьких та просвітницьких заходів. А у пам’ятні дні лютого запропоновано пов’язувати стрічки на знак солідарності із волевиявом громадян, пише gazeta.ua.

Сьогодні Небесна сотня є символом жертовності, героїзму та патріотизму, а також прикладом й натхненням для воїнів, які захищають територіальну цілісність України на сході.


Загалом протистояння учасників Революції гідності та представників режиму Януковича тривало понад 3 місяці. Сумний список Небесної сотні відкрився 22 січня 2014 року, коли від вогнепальних поранень у центрі столиці загинули активісти Майдану вірменин Сергій Нігоян та білорус Михайло Жизневський. Того ж дня в лісі під Києвом знайшли тіло зі слідами тортур активіста Юрія Вербицького.

20 лютого 2014 року загинуло найбільше активістів Майдану. Наступного дня загиблих мітингувальників офіційно визнали жертвами. 21 лютого у Києві відбулося прощання із загиблими, яких у жалобних промовах назвали «Небесною сотнею». Їхні імена та назву «імені Героїв Небесної сотні» носять вулиці у Києві та на батьківщині загиблих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
f Показати IP 20 Лютого 2021 14:16
Жаль людей погибли не за что , как был беспредел так стало еще хуже
Дідо Показати IP 20 Лютого 2021 14:18
Ви сьогоднішні фото покажіть, є там люди? Щось невидно
До дідо Показати IP 20 Лютого 2021 17:27
лікуйся, не зовсі у тебе з...зором

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus