USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

В Україні впровадять ще один метод фіксації перевищення швидкості. Що відомо

11 Жовтня 2020 18:53
У 2021 році на автомобільних дорогах України може запрацювати ще одна технологія фіксації порушень швидкісного режиму – фіксація середньої швидкості по відрізку.

Про це в коментарі для ЦТС розповів голова Державного агентства інфраструктурних проєктів України Кирило Хомяков.

За його словами, нововведення планується запустити в 2021 році. Для цього буде придбано 300 комплектів автофіксації порушень швидкості, а також буде розширений їхній функціонал.

«Ми розширимо функціонал системи і додамо фіксування інших типів порушень – не тільки перевищення швидкості, але ще і перетин подвійної суцільної лінії розмітки, проїзд на червоний сигнал світлофора і проїзд по смузі для громадського транспорту.

Комплекси для цього міняти не потрібно – камери повністю готові це фіксувати, поліція зі свого боку допрацьовує нормативну базу, а ми будемо допрацьовувати ПЗ», – зазначив Хомяков.

«І наша амбітна мета, щоб у нас до кінця 2021 року за допомогою комплексів автофіксації заробила фіксація середньої швидкості за відрізком. Це важливий момент, щоб мати можливість контролювати швидкість на всій дорозі, а не тільки в місцях установки камер», – додав Хомяков.

На питання про те, як така система буде працювати на практиці, Хомяков відповів: «На початку відрізку стоїть одна камера, в кінці – інша. Якщо водій пригальмував перед першою і другою, але в цілому 100 км проїхав швидше, ніж передбачає дозволена швидкість на цьому відрізку, то на другій камері буде фіксуватися порушення швидкісного режиму».

Також Хомяков нагадав, що автомобілі патрульної поліції обладнають інструментами для фіксації порушень швидкості в русі – «фантомами», які будуть обчислювати перевищення швидкості автомобілями. «Коли поліцейський автомобіль буде їхати, він буде в дві сторони (вперед і назад, і на зустрічній смузі) фіксувати перевищення швидкості автомобілями», – заявив Хомяков.

Чотири таких комплексу будуть закуплені до кінця цього року. Ще 200 цих комплексів будуть встановлені в 2021 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Андрій Показати IP 11 Жовтня 2020 21:31
Головне щоб правильно був написаний и принятий закон а то гроши з бюджету розбазарять а депутати все запорять
*-* Показати IP 11 Жовтня 2020 23:08
В Україні тільки штрафи посилюють і думають як із людей останню копійку виманити. Куди не глянь - кругом одні штрафи.
Віктор до *-* Показати IP 12 Жовтня 2020 08:25
не згоден з вами у цьому конкретному випадку. На дорогах - бардак, порушення ПДР - масові. Всі їдуть по правилах лише повз пост поліції або коли бачать у дзеркалі заднього виду сині поблискові маячки. І ці норми навряд чи змусять мажорчиків їздити без перевищень швидкості, бо ті як відкуплялись так і відкуплятимуться. Але мажорчики це лише відсотків 10 від загальної кількості "спішунів". Купа торгових представників літають як угорілі, щоб план встигнути закрити. Купа пацанви, взявши в тата авто покататися, витискає з авто все що можна, бо вони ж блін пошті шумахери. Купа народу на бляхах (розмитнених чи ні) намагаються показати перевагу своєї 30ти літньої бмв,(що коптить неначе паровоз) над ланосами плебеїв. Навіть якщо полистати цей сайт - купа статтей про дтп через перевищення, і не тільки мажорами. Якщо цього бардаку поменьшає хоч трішки - я за!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus