USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

В Україні вперше вручили підозру після криміналізації контрабанди: деталі справи

Сьогодні 12:52
В Україні вручили першу підозру після криміналізації контрабанди. Підозру у контрабанді імпортованої сировини для виготовлення тютюнових виробів отримав житель Чернівецької області.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, житель Чернівецького району, прямуючи з Румунії в Україну через пункт пропуску «Порубне-Сірет» Чернівецької митниці, для проходження митного контролю обрав смугу руху «зелений коридор». Цим він засвідчив, що не переміщує товарів, які підлягають обов’язковому декларуванню.

Однак при проведенні поглибленого огляду транспортного засобу митники виявили та вилучили із спеціально облаштованого у вантажному відсіку сховища 55 коробок з фільтр-паличками для виготовлення сигарет.
Читати ще: На Волинь контрабандою постачали електронні цигарки

Вартість вилученої сировини сягає майже 13 млн грн.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Україна відмовилася від криміналізації контрабанди у 2011 році, щоб зменшити тиск на бізнес з боку правоохоронних органів.
Минулого року в Україні вирішили повернутися до кримінальної відповідальності за товарну контрабанду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus